Verharding klaar!
19 juni 2020

Het is rustig op de locatie. Er is boven op gronddoek een verharde laag aangebracht.
Op het toekomstig parkeerterreintje kan dan de bouwkeet geplaatst worden. De ‘bouwput’ is met een verharde laag nu ook toegankelijk.
Deze laag zal later weer verwijderd worden zodat daar de tuin kan worden ingericht.

Werkzaamheden gestart!
17 juni 2020

Lang gewacht en stil gezwegen… Donderdag 11 juni is het bouwhek geplaatst, vrijdag kwam de graafmachine aan. Het hek is ruim om de kavel heen geplaatst, maar ook als je dat weet is het een flink perceel!

Maandag 15 juni is de toegang tot het terrein door de stoep aangelegd. Dinsdag 16 juni makt men de eerste ontgraving van het toekomstig parkeerterreintje. Ook de aanleg van werkstroom wordt gedaan. Voor de ouders zijn dit magische momenten. Eindelijk gebeurt het dan!

Start bouw!
24 mei 2020

We zijn enorm blij te kunnen melden dat medio juni gestart gaat worden met de bouw van Hethuis op de Dobbelaan 10. Naar verwachting wordt Hethuis in mei 2021 opgeleverd. Hethuis zal dan zelf nog enige weken nodig hebben voor de inrichting het gebouw en de tuin.

Op dinsdag 19 mei hebben Marianne Straks, bestuurder van WoonInvest en Jan Hameeteman en Kees de Vogel, de directie van Van den Nieuwendijk bouw BV, de aannemingsovereenkomst voor de bouw van woon- en zorgcomplex Hethuis ondertekend!

De Ouders en bewoners kijken hier al lange tijd naar uit, nu is het dan ECHT zo ver! Het heeft even geduurd voor we, na het plotseling terugtrekken van de eerdere commerciële investeerder, verder konden met een maatschappelijke partij zoals de woningcorporatie WoonInvest. We zijn WoonInvest enorm dankbaar dat zij het project, ons ideaal, met ons heeft opgepakt.

In Hethuis zullen 18 jongvolwassenen met verschillende verstandelijke beperkingen gaan wonen en werken. Hethuis wordt gerealiseerd in de wijk De Heuvel aan de Dobbelaan 10 in Leidschendam. WoonInvest, Stichting Hethuis, Studio Architecture uit Middelharnis en de aannemer Van Den Nieuwendijk Bouw BV uit Stellendam werken hieraan nauw samen.

Het plan omvat een gebouw van in totaal 1623 m2 over twee verdiepingen met daarin 18 zelfstandige woongelegenheden, twee gemeenschappelijke woonkamers en vier ruimtes voor dagactiviteiten. Het omliggende terrein wordt ingericht met een tuin, een moestuin met kweekkas, enkele terrassen, een oprit, vijf parkeerplaatsen en een berging.

Hethuis had heel graag een inloop informatieavond georganiseerd, zoals zij eerder eens deed. Door de beperkingen van huidige Corona maatregelen is dit niet goed te realiseren. Hethuis en WoonInvest zullen omwonenden daarom zo spoedig mogelijk per nieuwsbrief informeren. Wooninvest zal dan vooral informeren over bouw, Hethuis zal dit doen met een speciaal hiervoor gedrukte informatie folder. Deze laatste is hier al te downloaden.

Het mooiste Kerstgeschenk!
23 december 2019
Vrijdag 20 december heeft het bestuur van het Hethuis met Wooncorporatie WoonInvest de huurovereenkomst getekend. Een fijn en feestelijk moment, zowel voor Hethuis als voor Wooninvest!

Na een eerder akkoord van de Raad van Commissarissen van WI is nu dan ook de concrete en formele stap richting realisatie van ons ideaal gezet! De ouders van Hethuis hadden geen beter Kerstgeschenk kunnen krijgen dan dit!

Het zal nog heel even tijd nemen voor de aannemer ook daadwerkelijk kan beginnen. De verwachting is nu dat de bouw begin 2e kwartaal 2020 zal beginnen. De bewoners van Hethuis kunnen dan 1e kwartaal 2021 hun lang gedroomde nieuwe huis bewonen!
Hethuis wenst u allen een fijne Kerst en een voorspoedig Nieuwjaar.

Prima resultaat van de grote clubactie!
23 december 2019
Hethuis had zich natuurlijk een wel zeer ambitieus doel gesteld, de wens was een beetje de vader van de gedachte

Toch zijn we enorm blij met het resultaat, jullie brachten maar liefst 3253,30 euro bijeen met het kopen van de lootjes! Iedereen heel erg veel dank, we kunnen het heel erg goed gebruiken. We hopen dat het jullie ook lukte een leuk prijsje te winnen!

Het is overigens sinds een aantal weken mogelijk direct te schenken op de website van Hethuis! Je kunt op de eerste pagina ‘Thuis’ via iDeal een rechtstreeks via een ‘doneerknop’ een bedrag aan ons schenken! http://www.stichtinghethuis.nl

15 jaar Hethuis en 100 bestuursvergaderingen!
17 oktober 2019

Stichting Hethuis is in juni 2004 opgericht. Eerst is er gekeken naar hoe het ideaal te verwezenlijken; zelf een pand kopen en daar eigenaar van zijn? Zelf personeel aannemen en dus werkgever zijn? Wie zijn de bewoners? Waar willen we wonen?, enzovoorts! Dat nam tijd! Toen bijna een realisatie in Wassenaar; drama; die ging op het laatste moment toch niet door. Toen wel een investeerder voor de directe omgeving van Leiden gevonden maar helaas niet voor de fantastische locatie te Leidschendam. Een commerciële partij gevonden die daar wel wilde investeren maar na veel gedoe toch uit het contract stapte.

Na 15 jaar is het dan nu toch zover! WoonInvest en Hethuis gaan het bouwen! We stonden er bij stil op de 100ste bestuursvergadering.

Hethuis viert start project met WoonInvest
5 oktober 2019

De Directie van woningcorporatie WoonInvest en het bestuur Hethuis hadden vrijdag 11 oktober een eerste overleg na het prachtige besluit van de Raad van Commissarissen van WoonInvest om Hethuis ‘te gaan doen’.

Er was koffie met een speciale taart om deze fantastische beslissing te vieren. Een beslissing waarvoor Hethuis heel erg dankbaar is! Een moment ook om te vieren dat het lange wachten van de ouders nu toch echt beloond gaat worden, de taart smaakte dubbel zo zoet!

Het is nu zaak de beslissing te formaliseren, zoals de relaties tussen WoonInvest en Hethuis maar ook met de architect Paulus de Jager van Studio Architecture, de aannemer Van Den Nieuwendijk Bouw en met de gemeente Leidschendam-Voorburg. We hopen daarmee dan snel een definitievere planning bekend te kunnen maken.

Hethuis is ook druk doende haar deel van de niet geringe investering bijeen te brengen. We zijn al een heel eind op weg maar kunnen uw hulp daarbij nog steeds heel goed gebruiken. Op de site van Hethuis is het inmiddels mogelijk direct via iDeal te doneren!

Het is natuurlijk ook nog steeds mogelijk om loten te kopen in de Grote Clubactie! Als u er nog niet aan toe was gekomen, hierbij weer de link om dat nu direct te gaan doen! 🙂
https://toolbox.clubactie.nl/actie/StichtingHethuis

Feestelijke ouderbijeenkomst te Wassenaar!
5 oktober 2019

De bijna complete groep ouders van Hethuis was afgelopen zaterdag in Wassenaar bijeen om te vieren dat Hethuis nu echt van start kan gaan.

Na het positieve besluit van de RvC van Wooninvest was iedereen blij en opgelucht dat de lange tocht naar het ideaal een passende woon-werkplek voor de kinderen nu dan ook echt werkelijkheid werd.

De ouders werden op deze 17de bijeenkomst gastvrij ontvangen door Alfred en Inge Levi.

De Raad van Commissarissen van de woningcorporatie WoonInvest (uit Leidschendam-Voorburg) heeft 24 september ingestemd met het investeringsbesluit van haar directie om ons ideaal ‘Hethuis’ uit te voeren. WoonInvest zal nu direct starten met de realisatie van ‘Hethuis’.
Hethuis zal voor 18 jongvolwassenen met een verstandelijke of nog een beperking, in de wijk De Heuvel, aan de Dobbelaan 10 in Leidschendam, een woon- en werkplek bieden. Het zijn 18 studio’s met keukentje en een eigen badkamer samen zo’n 35m2. Daarnaast zijn nog ruimten voor dagactiviteiten en voor elke groep van 9 bewoners een ruime woonkamer. Er is een mooie grote tuin met moestuin en kweekkas… en met de buurt gaan we proberen kippen te houden…
Naast WoonInvest zijn er bij dit sociale woningbouwproject ook architect Paulus de Jager van Studio Architecture uit Middelharnis en de aannemer Van Den Nieuwendijk Bouw BV uit Stellendam betrokken. Ook de gemeente Leidschendam-Voorburg ondersteunt het initiatief van harte en heeft begin dit jaar een bouwvergunning afgegeven.
Marianne Straks (bestuurder WoonInvest) vertelde in het persbericht van WoonInvest: “Wij zijn ontzettend blij dat wij kunnen helpen om dit prachtige initiatief tot realisatie te brengen. Ik wens alle toekomstige bewoners van Hethuis een fijne toekomst. Want daar gaat het uiteindelijk om!“
Hethuis is verschrikkelijk blij dat we na een lange zoektocht om ons ideaal nu écht kunnen verwezenlijken. In WoonInvest en de gemeente Leidschendam-Voorburg hebben wij ook fantastische partijen gevonden die samen met ons dit schitterende project realiseren. Wij bouwen samen met hen en de nieuwe buren van Hethuis in de wijk De Heuvel aan een geweldige toekomst voor onze kinderen.”
De nieuwbouw van Hethuis is naar verwachting september/oktober 2020 afgerond.

Stichting Hethuis doet mee met de Grote Clubactie!
september 2019
Onze actiepagina bij de Grote Clubactie staat klaar en er kunnen hier nu digitaal loten van de grote clubactie worden gekocht!
Er is een scala aan prijzen, zo is er naast een 1e prijs van 100.000 euro ook de mogelijkheid prijzen winnen met de laatste cijfers van je lot. Voor een overzicht van de prijzen kijk je hier

Van elk verkocht lot, (waarde 3 euro) gaat 2,80 euro naar Hethuis. Hieronder de link naar de actiepagina: http://toolbox.clubactie.nl/actie/StichtingHethuis

De bouw van Hethuis is ambitieus, voor de inrichting is totaal 450.000 euro nodig, daarom hebben we ons ook een ambitieus doel gesteld bij de Grote Clubactie. We willen 25.000 euro werven! Dit doel bereiken we als we samen ongeveer 9000 loten hebben verkocht.

We hebben allemaal schroom om ons netwerk om hulp te vragen, maar wij denken dat ze blij zijn als ze kunnen helpen. Vaak lukt dat niet in praktische zin, dus is men blij dat ze op deze manier toch iets te kunnen bijdragen.

Ieders hulp is welkom!

We werken momenteel ook aan een ‘doneerkop’ op de homepage, zodra die gereed is kan er  daarna ook rechtstreeks aan Stichting Hethuis worden gedoneerd.

Alvast hartelijk dank namens de fondsenwervingscommissie van Stichting Hethuis, voor contact over fondsenwerving; John van Heukelingen 06 1440 1308

Hethuis neemt donatie van stichting Specsavers steunt 2018 in ontvangst!
februari 2019
In 2010 is de stichting Specsavers steunt opgericht.De Specsavers-winkelteams zijn erg betrokken bij de lokale gemeenschap en die betrokkenheid zetten ze graag om in actie. Iedere winkel steunt daarom ieder jaar een lokaal goed doel en een nationaal doel. Stichting Hethuis is door de medewerkers van de vestiging in Leidschenhage in Leidschendam -Voorburg uitgekozen om in 2018 het goede doel te zijn dat zij wilden ondersteunen. We plaatsten eind 2017 al een bericht over deze fantastische actie op deze pagina.

Specsavers overhandigen donatie
Afgelopen dinsdag, 19 februari, namen daarom John van Heukelingen en zijn dochter Manon, namens stichting Hethuis, het enorm mooie bedrag van 1.855,11 in ontvangst!
Hethuis is hier enorm blij mee en Specsavers, de medewerkers en klanten van vestiging Leidschehage erg dankbaar!

Hethuis vertraagd!
december 2018
Na een voorspoedig doorlopen wijziging van het bestemmingsplan voor de bouwlocatie van Hethuis is er helaas toch weer een strop voor de ouders en bewoners van Hethuis. De aanvankelijke planning ging uit van een aanvang van de bouw uiterlijk begin november. Tot onze grote teleurstelling hebben we om verschillende redenen deze planning moeten loslaten. Deze zoveelste vertraging van de bouw betekent nogal wat voor alle ouders. Zij zijn er echt aan toe dat hun kinderen uit huis gaan wonen en om de zorg voor hun kinderen met een meervoudige beperking niet meer volledig alleen te hoeven dragen. We hopen daarom snel, liefst begin 2019, een nieuwe en zekere planning te kunnen presenteren. Zodra deze bekend is zullen we ook met de gemeente overleggen over het organiseren van een inloop informatieavond. Hethuis weet ‘Geduld is als een bittere plant die zoete vruchten geeft’, we hopen die vruchten 2019 te genieten! We wensen iedereen (naast geduld:-) een fijne Kerst en al het geluk in 2019!

Hethuis beste wensen 2019

Bestemmingsplan Hethuis onherroepelijk!
september 2018
Op 10 augustus is de wijziging van het bestemmingsplan Hethuis onherroepelijk geworden.
Er is geen enkel bezwaar op ontvangen! De gemeente was, met Hethuis, blij verrast; ‘Hoe vaak gebeurt dit tegenwoordig nog!?’ Hethuis is de buurt dan ook heel erg dankbaar voor de positieve houding naar het project. Iets wat in andere contacten ook steeds duidelijk blijkt. De buurt vindt het een goed plan en zoekt, zoals ook Hethuis, na de opening graag de samenwerking. Hethuis ziet daartoe ook veel kansen en mogelijkheden.

Scan bestemmingsplan def Krantje 29 aug

De wijziging van het bestemmingsplan is beperkt tot de kavel van Hethuis men noemt dit ook wel een ‘postzegelwijziging’. Ook bij deze wijziging van het bestemmingsplan was er gelegenheid om er bezwaren tegen in te dienen; de zogenaamde zienswijzen. Dat is dus niet gebeurt! Inmiddels is er ook een omgevingsvergunning aangevraagd, na verlening daarvan kan de bouw aanvangen. In een eerdere planning was 10 november het uiterste moment waarop men zou gaan bouwen. De bouwwereld is echter overbelast,waardoor vertraging mogelijk is, en we hopen snel te weten of dit ook het geval zal zijn.

Heuvelfeest 2018 wederom groot succes!
21 mei 2018
Zondag 20 mei organiseerde de buurt weer het jaarlijkse Heuvelfeest. Er was een druk bezochte Luikse Markt, live muziek, sport en spel, demonstraties van dansschool Creasi, info stands, en natuurlijk ook lekker eten en drinken. Alom gezelligheid net als de afgelopen jaren met stralend lente weer.
Hethuis mocht dit jaar voor het tweede jaar een informatie stand bemannen, met daarin impressies van het gebouw en de verwachte planning; aanvang bouw in september/oktober van dit jaar en dan mogelijk de oplevering juni/juli volgend jaar!
In de kraam van Hethuis dit jaar ook mooi schilderwerk van Isabelle Mars, één van de ouders van Hethuis, waarvan de opbrengst naar Hethuis ging. De beschilderde objecten vonden goede aftrek en trokken ook nog eens extra bezoekers naar de kraam. Deze kregen zo ook nog mooi wat informatie over Hethuis mee. Isabelle heel erg bedankt!

Heuvelfeest 2018
Heuvelfeest 2018-2

Toekomstige Hethuisgenoten Ruben, Maël en Sanne bezochten de markt ook, erg gezellig maar de drumband speelde toch wel erg hard, toen maar even een ommetje gelopen langs de locatie waar straks gebouwd gaat worden.

Flyer Heuvelfeest front

Wisseling in het bestuur
april 2018

Het lidmaatschap van Hein Baartmans van het bestuur van Hethuis is door Mark Aarts overgenomen. Hein Baartmans was lid van het bestuur van Hethuis vanaf juli 2015. Hein was een prettige en kundige bestuurder en het bestuur is hem zeer dankbaar voor al zijn betrokken inzet als bestuurslid. Gelukkig zullen we Hein niet helemaal hoeven te gaan missen, hij heeft toegestemd voorlopig betrokken te blijven bij Hethuis in een rol als adviseur van het bestuur.
Mark Aarts
Mark Aarts neemt zijn plaats in. Mark is vader van twee kinderen, Tim (2001) en Anouk. Tim is de oudste en is ernstig meervoudige gehandicapt met de kenmerken van het Angelman syndroom maar dit is tot op heden niet vastgesteld. Tim woont sinds 2015 in Leiderdorp in een woongroep. Mark is getrouwd met Heleen en zij wonen in Voorburg. Hij werkt als projectmanager bij Sweco aan infrastructurele projecten.

Hethuis wint donatie van het ING Nederland Fonds!
17 maart 2018
Ing prijs ontvangst 10 maart 2018

ING Stelt dat zij als Nederlandse bank nauw is verbonden met de Nederlandse samenleving. Om de betrokkenheid bij Nederland te laten zien is in 2015 het ING Nederland fonds opgericht. Het fonds heeft als doel verenigingen en stichtingen vooruit te helpen die het initiatief nemen Nederland sterker te maken.

Het heeft in oktober 2017 wederom de campagne ‘Help Nederland vooruit’ gestart. Initiatieven, verenigingen en stichtingen die bijdragen aan de verbetering van de buurt en samenleving konden zich aanmelden. Het Nederland fonds doneert bedragen tussen de 1.000 en 5.000 euro. In aanmerking komen nederlandse verenigingen en stichtingen die zich lokaal inzetten om mensen vooruit te helpen, zijn geregistreerd bij de Kamer van Koophandel en geen winstoogmerk hebben. Uit de ±750 aanmeldingen zijn 250 goede doelen geselecteerd verdeeld over 50 regio’s. Per regio kon vervolgens op deze vijf verenigingen of stichtingen gestemd worden. Het aantal stemmen per deelnemer bepaalde de hoogte van de donatie. Hethuis dong mee naar een donatie in de regio Leidschendam-Voorburg, Wassenaar, Voorschoten, Den Haag Noord en Leiden Zuid. Er werd landelijk bijna 60.000 keer gestemd. Op 10 maart zijn de donaties uitgereikt aan de deelnemers.

Hethuis eindigde met een gift van 2000 euro op de derde plaats achter Hospice Issoria (1) uit en e Voorburgse muziekvereniging Forum Hadriani (2). Hethuis is heel erg blij met deze donatie en wil naast het Ing Nederland fonds voor de donatie, ook alle stemmers, ouders, familieleden en vrienden héél hartelijk danken voor hun stem.

Ing prijs ontvangst 10 maart 2018 groep

Voor meer informatie over het ING Nederland fonds klik hier. https://www.ing.nl/de-ing/over-de-ing/ingnederlandfonds/help-nederland-vooruit/index.html

Een fijne Kerst en al het goede in het nieuwe jaar!
Het jaar waarin de bouw start

17 maart 2018

Hethuis beste wensen!-01

SOK!
Hethuis tekent samenwerkingsovereenkomst (SOK) met investeerder Amadeus Leidschendam Fonds BV!
15 december 2017

Vrijdag 15 december tekenden Ritsaert Ligtenstein van Amadeus, Paulus de Jager van ontwikkelaar Markenje en Migiel van Lier van stichting Hethuis een samenwerkingsovereenkomst. Markenje zal het gebouw, een woon- en werkplek voor 16 jongvolwassenen met een verstandelijke beperking laten bouwen voor Amadeus. Hethuis zal het daarna van Amadeus gaan huren.

Hethuis tekenen SOK

De SOK zal zodra het pand gereed is worden vervangen door een huurcontract. Met de ondertekening van de SOK is ook de economische haalbaarheid van het project aangetoond en kan de procedure tot wijziging bestemmingsplan worden voorgelegd aan de gemeenteraad.
Vrijdag werd dus een belangrijke stap gedaan op het pad naar realisatie van Hethuis. Ouders en hun kinderen kijken uit naar de opening van Hethuis begin 2019.

Hethuis SOK 15 dec 2017

Stichting Specsavers steunt Hethuis in 2018!
december 2017
Het winkelteam van Specsavers Leidschendam heeft Stichting Hethuis gekozen uit de top 3 van goede doelen.!
https://stichtingspecsaverssteunt.specsavers.nl

Schermafbeelding 2017-12-11 om 09.02.15

Vanaf 1 januari 2018 gaat Specsavers Leidschendam (Rozemarijn 10 Leidsenhage) een jaar lang sparen voor Stichting Hethuis. Voor elke klant die een montuur of hoortoestel koopt, doneert de winkel een vast bedrag aan Stichting Specsavers Steunt. De spaarronde loopt tot en met 31 december 2018. In 2019 is de opbrengst voor Stichting Hethuis bekend. In de meeste Specsavers-winkels staan twee spaarpotten, één voor het lokale doel en één voor het landelijke doel, waar een klant per aankoop symbolisch een muntje in kan doen. De donaties oplopen tot een paar duizend euro.
Stichting Hethuis is met hulp van ouders, vrienden, bekenden en het winkelteam uitgekozen tot het goede doel van Specsavers Leidschendam.
Hethuis is hier enorm blij mee, Specsavers winkelteam en klanten in 2018 alvast enorm veel dank!

Tweede nieuwsbrief Hethuis 2017 gereed!
16 augustus 2017

De tweede nieuwsbrief van 2017 is gereed en wordt nu verzonden. Krijgt u hem niet en ontvangt hem en volgende nieuwsbrieven toch graag per mail? Geeft u dit dan door aan de Suus ter Haar (suusterhaar02@gmail.com), de secretaris van Hethuis, zij zet u dan op de maillijst. De nieuwsbrief is via het linkje hieronder te downloaden (3.8 mb)

Hethuis nieuwsbrief 2017-2 def

Hethuis nieuwsbrief 2017-2

Gift van 3500 euro van Lionsclub Voorburg Prinses Marianne!
22 maart 2017

Hethuis Pauline Hillen en Suus ter Haar 22 mrt 2017

Woensdagavond 22 maart hield de Lionsclub Voorburg Prinses Marianne haar jaarlijkse modeshow. De show werd ook dit jaar weer georganiseerd in samenwerking met Marielle Mode aan de Koningin Julianalaan te Voorburg. De dames van de Lions waren tevens mannequin en de aanwezigen werden voor en na de show verwend met een hapje en een drankje. De avond was ook dit jaar weer een groot succes en bracht een gift van 3500 euro voor Hethuis.

Hethuis ontvangt cheque 22 mrt 2017

Secretaris Suus ter Haar en bestuurslid Pauline Hillen namen deze hele mooie gift in ontvangst van Judith Haans en Marjan Adams-Geluk. Hethuis is van plan de gift te besteden aan til-infrastructuur voor het tillen van de bewoners die rolstoel afhankelijk zijn.
Hethuis is heel erg blij met deze grote gift!

Lionsclub Voorburg Prinses Marianne modeshow ten bate van Hethuis!
2 maart 2017

Hethuis modeshow Pr. Marianne Het Krantje 02 mrt '17
Afbeelding van het artikel in ‘Het Krantje’ van woensdag 2 maart

De Prinses Marianne Modeshow wordt elk jaar gehouden en is inmiddels een begrip. Dit jaar is Hethuis het goede doel waarvoor de dames van de lionsclub Leidschendam-Voorburg zelf ook de catwalk opgaan! Ook de innerlijke mens zal door hun worden verzorgd met heerlijke hapjes. De show toont voor alle leeftijdsgroepen de nieuwste modetrends en tijdens de show zijn er speciale voordelen voor de bezoekers. De modeshow wordt zoals de voorgaande jaren gehouden bij Mariëlle Mode en Daniëlle Exclusief aan de Koningin Julianalaan 102-104 in Voorburg. De toegangskaarten kosten € 25,- per stuk. Dit bedrag gaat geheel naar stichting Hethuis. Hethuis is heel erg blij met dit initiatief!

SLOOP gestart!
6 februari 2017
Maandagmiddag 6 februari 2017 is er, op de toekomstige locatie van Hethuis, begonnen met de sloop van de voormalige kleuterschool aan de Dobbelaan 10. In het schoolgebouw blijken in tegenstelling tot het naastgelegen gymzaaltje, geen dwergvleermuizen te huizen.

Hethuis 7 feb '17 sloop Dobbelaan 10-2site

Door het per 1 januari opgaan van de Flora en Fauna Wet (FFW) in de nieuwe Wet Natuurbescherming is het volgens die nieuwe wet ook niet nodig voor de sloop van het zaaltje een ontheffing van de FFW  aan te vragen. Wel zullen er ecologische maatregelen genomen worden ten bate van de vleermuizen. Hierdoor zal de sloop en grondsanering waarschijnlijk pas in juni zijn afgerond.

Hethuis 7 feb '17 sloop Dobbelaan 10-1site

Eerste Nieuwsbrief 2017 gereed
23 januari 2017
De eerste nieuwsbrief van 2017 is gereed wordt verzonden. Kreeg u hem niet en ontvangt volgende nieuwsbrieven toch graag per mail? Geeft u dit dan door aan de Suus ter Haar, de secretaris van Hethuis, zij zet u dan op de maillijst. De nieuwsbrief is via het linkje hieronder te downloaden (2.6mb)

Hethuis nieuwsbrief 2017-1

Hethuis nieuwsbrief 2017-1 front

Eerste bijeenkomst 2017
13 januari 2017
De ouders kwamen op, nota bene, vrijdag de 13de bijeen in het Couvéehuis te Scheveningen.Een prima en perfect door Suus, Christine en Lisette georganiseerde avond.Er werd o.a gewerkt aan kennis over elkaar en elkaars kinderen

Couvéhuis 2017

Hethuis wenst u al het beste voor 2017!
januari 2017

Hethuis Groet 2016

Hethuis informeert Klaas Tigelaar, de nieuwe burgemeester van Leidschendam-Voorburg
21 december 2016

img_1579

Marjan van Giezen, fractievoorzitter PvdA vroeg Hethuis om op woensdag 21 december de nieuwe burgemeester van Leidschendam-Voorburg te informeren over het initiatief. Dit als onderdeel van zijn kennismakingsronde in de gemeente. De burgemeester is sinds september in ambt. Na het gesprek is gezamenlijk de locatie bezocht. Marjan van de Giezen nodigde Hethuis ook uit om de Raad volgend jaar op een ‘Open Raadavond’ te informeren. Hethuis is erg blij met deze belangstelling!

img_1583

Toch Vleermuizen in het schoolgebouw
19 december 2016
Er blijken toch vleermuizen te zijn in het gebouw! Hierdoor is het nodig dat de gemeente een vrijstelling/ontheffing van de Flora- en Faunawet (FFW) aanvraagt bij het ministerie van Economische Zaken om het gebouw te kunnen slopen. De gemeente heeft nog niet meegemaakt dat de aanwezigheid van vleermuizen een sloop onmogelijk maakt. Er ontstaat natuurlijk wel enige vertraging door, de sloop staat nu gepland voor begin 3e kwartaal 2017. De gemeente vertelde ons dat de wijkagent extra alert is op de locatie, er is al een aantal keren geprobeerd het gebouw binnen te komen.

Ouder visiebijeenkomst met ASVZ groot succes
29 november 2016
Het is erg belangrijk dat men een goed beeld krijgt van wat het wonen straks in Hethuis, in een heterogeen samengestelde groep betekent en welke uitdagingen daar bij zijn. Goed dus om vooraf verwachtingen en mogelijkheden in evenwicht met elkaar te brengen en de ouders te helpen een helder beeld te vormen van de toekomst. Hethuis heeft ASVZ gevraagd te helpen in dit proces. Woensdag 29 november kwamen de ouders daarom bij elkaar in de Kruisheuvelkerk in Leidschendam.

hethuis-ouderbijeenkomst-29-11-2016-asvz-1

Petula Peters (manager wooninitiatieven), Sacha Dankers (medewerker opleidingen) en Janine Scheer (stagiaire, onderzoekt de processen bij de realisatie van een ouderinitiatief) leidden de eerste van een aantal van deze ouderbijeenkomsten. Het thema was; ‘Samen hebben bewoners, ouders, verwanten en ASVZ, elkaars verwachtingen en mogelijkheden in beeld’. Aan de hand van een spelvorm en stellingen en situaties uit de praktijk spraken ouders met elkaar. De avond was erg geslaagd, de ouders en ASVZ waren enthousiast.

hethuis-ouderbijenkomst-29-11-206-2

Sacha Dankers, Janine Scheer en Petula Peters

Hethuis benoemd als goed doel in het derde Goeden doelen krantje
26 oktober 2016

hethuis-goede-doelen-krantje-2016-klein

Klik op de afbeelding voor grotere weergave.

Op 26 oktober bracht Lionsclub Voorburg Prinses Marianne in samenwerking met weekkrant Het Krantje de derde editie uit van de Goede Doelen Krant. Als losse inleg in Het Krantje, in een oplage van 49.000 exemplaren, huis-aan-huis bezorgd in heel Leidschendam-Voorburg. In de Goede Doelen Krant 2016 staat informatie over de zes goede doelen die Lionsclub Voorburg Prinses Marianne dit jaar ondersteunt, de overige clubprojecten, de landelijke dan wel mondiale Lionsprojecten en advertenties.
Stichting Hethuis is heel erg blij een van de goede doelen te zijn dit jaar, Lions Prinses Marianne veel dank!

Logo ASVZ
ASVZ Best Presterende Werkgever 2016!
11 oktober 2016
(door Madelon Hofman-van der Laan, ASVZ)
ASVZ, zorgaanbieder van Hethuis, is door Het National Business Succes Award (NBSA) Instituut benoemd tot best presterende werkgever in de zorg voor mensen met een verstandelijke beperking. ASVZ heeft zich volgens de Nominatiecommissie ontwikkeld tot een toonaangevende organisatie met een zeer sterke positionering en een uitstekende reputatie. ‘ASVZ weet zijn enorme betrokkenheid en knowhow te combineren met een innovatieve aanpak, waardoor het zeer hoog scoort op klanttevredenheid. Gedrevenheid, durf en visie, plus een sterke focus op de cliënt maken van deze organisatie een topper.’

ASVZ als Best Presterende Werkgever bij Arbeidsmarkt TV
Op 1 oktober is Wim Kos, voorzitter raad van bestuur, om 16.00 uur te zien in het TV programma Arbeidsmarkt TV op SBS6. Hij gaat het gesprek aan met presentator Arnold Vanderlyde (Europees kampioen en olympisch medaillewinnaar boksen) over waarom ASVZ deze award heeft verdiend.

wim-kos-in-gesprek-met-vanderlyde

ASVZ als Best Presterende Werkgever in Verstandelijk Gehandicaptenzorg
Als werkgever onderscheidt ASVZ zich volgens de Nominatiecommissie van het Nationale Business Succes Award Instituut vooral door het gerichte aannamebeleid en de verantwoordelijkheid die het zijn medewerkets geeft. Dit resulteert onder meer in een zeer laag personeelsverloop en ziekteverzuim. ‘ASVZ is in alle opzichten een outperformer die zich realiseert dat mensen het daadwerkelijke kapitaal van de onderneming vertegenwoordigen’, aldus de jury. ‘Met overtuiging de Best Presterende Werkgever in deze branche.’

ASVZ scoort bij medewerkerstevredenheids- onderzoeken uitzonderlijk hoog op de onderdelen bevlogenheid en betrokkenheid: een rapportcijfer 9,1. ‘Dit is direct de grote kracht en het succes van deze bijzondere organisatie’, stelt Robert Zwaan, hoofd van de dagelijkse Nominatiecommissie. ‘Alles is gericht op de mens en de zorg die nodig is. Grote betrokkenheid van de ouders en verwanten. Veel ontwikkeling en vernieuwing. Daar waar het beter kan, wordt het beter. Dit alles mede dankzij een bestuur met hart voor wat er moet gebeuren, dat dicht op de eigen mensen staat. Dat staat voor heldere doelen, goede interne communicatie en volop ontwikkelmogelijkheden.’

Intrinsieke kracht
Zwaan: ‘Besturing betekent hier: mensen laten groeien door zelforganisatie. Hen zelf laten zoeken naar mogelijkheden en politisering van het werk voorkomen. Verantwoordelijkheid daar leggen waar het kan. Het resultaat is dat het bij ASVZ draait om de cliënt en dat medewerkers werken vanuit hun intrinsieke kracht.’ De jury ziet in ASVZ een vooruitstrevende organisatie. ‘Innovatie is er het sleutelwoord, want men is continu bezig zijn diensten te verbeteren en af te stemmen op de wensen van de klant.’

Het National Business Succes Award Instituut
Het NBSA instituut reikt ieder jaar per branche de prijs van best presterende werkgever uit. Op basis van desk research, bestaande publicaties en een uitgebreide vragenlijst, werd ASVZ door het NBSA Instituut genomineerd. ASVZ behoorde vervolgens tot de laatste vijf genomineerde organisaties. Onlangs vond het persoonlijke interview met de voorzitter van het NSBA Instituut en de voorzitter van de raad van bestuur van ASVZ, Wim Kos plaats. Hierna is ASVZ door de nominatiecommissie van het NBSA Instituut gekozen tot best presterende werkgever in haar branche.

asvz-best-presterende-werkgever-2016

Hethuisgenoten ochtend groot succes!
22 september 2016
Gezegend met prima weer hebben de ouders en hun kinderen zondagochtend 18 september hun eerste ‘Hethuisgenotenbijeenkomst’ gehouden in het theehuis van Villa Voorschot. Smullend van de daar ‘huisgebakken’ taarten maakten ouders nu ook persoonlijk kennis met de mede bewoners van hun kinderen. Ook waren de orthopedagogen en verschillende teamleiders van ASVZ aanwezig, ook voor hen was het belangrijk (en ook leuk) de bewoners bij elkaar te zien en te zien hoe men op elkaar reageerde. Het helemaal nieuw samenstellen van twee bewonersgroepen vraagt veel ervaring en een goede kijk op de groepsgenoten, de observaties van zondag zullen zeker helpen bij het definitief samenstellen van de twee groepen. Een tweetal ouders was helaas verhinderd, geen nood! we gaan dit zeker herhalen!!

hethuis-bijeenkomst-18-09-2016-3

hethuis-bijeenkomst-18-09-2016-1

hethuis-bijeenkomst-18-09-2016-2

hethuis-bijeenkomst-18-09-2016-6

hethuis-bijeenkomst-18-09-2016-4

Nieuwe secretaris
22 september 2016

We zijn blij dat Suus ter Haar heeft ingestemd toe te treden tot het bestuur van Hethuis in de functie van secretaris. Suus heeft al goed werk verricht in de
commissies zorg en dagactiviteiten, zo is de inventarisatie van de behoeften en voorkeuren van de bewoners wat hun dagactiviteiten betreft onlangs gereed gekomen. Hiermee is het voor Hethuis en ASVZ een stuk makkelijker om de dagactiviteiten op hen af te stemmen. Suus van harte welkom!

Groepssamenstelling bekend!
5 september 2016

hethuis-groepssamenstelling-5-9-2016-2
Hethuis krijgt straks twee groepen van elk 8 bewoners. Deze zijn heterogeen samengesteld, in elke groep dus bewoners met lichtere en zwaardere beperkingen. Elke groep heeft straks zijn eigen woonkamer. Het is voor de ouders belangrijk te weten met welke andere bewoners hun kind gaat wonen. Wat brengen bijvoorbeeld de beperkingen van de huisgenoten met zich mee en welk karakter krijgt de groep waarin zij zullen gaan wonen daardoor.

hethuis-groepssamenstelling-5-9-2016

Maandagavond 5 september lichten Mariska Eijsberg (orthopedagoge van zorgaanbieder ASVZ en Yolanda Rook (teamleider van ASVZ) in de Blauwe Tram te Leidschendam samenstelling van de twee groepen toe. De avond eindigde met een applaus van de ouders voor de deskundigheid waarmee zij door Mariska Eijsberg en Yolanda Rook zijn samengesteld en hun heldere toelichting daarop.

Bloemen voor John van Heukelingen
John nam maandagavond officieel afscheid als secretaris van de stichting. Het was voor hem steeds lastiger de functie te combineren met zijn werk. Het bestuur is hem dankbaar voor zijn inzet! Gelukkig blijft John nog wel actief in de ouder commissies Fondsenwerving en dagactiviteiten. John veel dank!

afscheid-jonn

‘Ouder en Kind’ dag op de Villa Voorschot
Ouders hebben inmiddels de nodige gelegenheden gehad om elkaar te ontmoeten. Ze deden dat echter steeds zonder hun kinderen. Nu is daartoe de eerste gelegenheid! Zondagochtend 18 september komen de ouders tezamen met hun kinderen bijeen op een eerste ‘Ouder en kind’ ochtend in het theehuis van Villa Voorschot. Hethuis is erg vereerd dat we op die locatie bijeen mogen komen. ‘Heel Villa Voorschot bakt’; twee bakken Brownies met chocoladetopping, twee appel-noot taarten, twee appeltaarten én 2 zachte kwarktaarten voor de lastige eters!

tuin-theeschenkerij

Hethuis goed doel Lionsclub Voorburg Prinses Marianne!
24 juni 2016
De leden van Lionsclub Voorburg Prinses Marianne hebben begin deze maand een aantal goede doelen voor het komende jaar benoemd. Hethuis is zeer blij er daar één van te zijn. De bijdrage zal worden gedaan voor aanleg van de til-infrastructuur en inrichting van de tuin.

Het Krantje 22 juni 2016 Lions-Marianne

Statutenwijziging
6 juni 2016

Hethuis stutenwijziging 2016-1 small

Op 2 juni zijn de statuten van stichting Hethuis (uit 2004) aangepast. De akte passeerde bij notaris Dom te Voorburg. Hethuis is zeer dankbaar voor zijn bijdrage. De verwachting is dat de statuten in de toekomst nogmaals zullen worden aangepast zodra er besloten is of en hoe een Raad van Toezicht en een Raad van Vertegenwoordigers toe te voegen. De ouders zullen zich hier, vertegenwoordigd in de commissie ‘Organisatie’, samen met het bestuur over buigen.
Op de pagina Contact van deze site is de wijziging in zijn geheel te downloaden.

Algemene ouderbijeenkomst, toelichting op het gebouw, nieuwe planning
23 mei 2016

Hethuis 5-7e obt kleinHethuis 2-7e obt klein
De ouders van Hethuis kwamen woensdag 18 mei weer bijeen in een 7e algemene ouderbijeenkomst. De bijeenkomst was wederom in de Kruisheuvelkerk, pal naast de locatie waar hun kinderen na de zomer van 2017 hopen te gaan wonen en werken. Paulus de Jager, architect Markenje en ontwikkelaar van het concept van het gebouw lichtte zijn ontwerp toe. Hethuis zal binnenkort ook een informatie avond organiseren voor de buurt, waarop Paulus de jager nogmaals het ontwerp zal toelichten.

Nagenoeg alle ouders waren aanwezig. Naast het ontwerp van het gebouw kwam ook de planning ter sprake. De planning, die de gemeente ons 10 mei overhandigde, blijkt met een drietal maanden te zijn uitgelopen. Voor de voor de belangrijkste stappen worden de volgende data benoemd; ±22 november 2016; sloop en sanering huidig bebouwing gereed, aanvang bouw (bij het meest optimistische scenario) vanaf begin april 2017. Bouwtijd is waarschijnlijk een halfjaar.

Premier Rutte bezoekt Villa Voorschot
3 februari 2016

Mark Rutte bracht woensdag 3 februari een informeel werkbezoek aan Villa Voorschot. In 2015 heeft hij op het congres van zijn partij stichting Voorschot benoemd als een voorbeeld van waartoe de samenwerking van burgers en overheid in staat is. Op het verzoek daar ook zelf te komen kijken ging hij woensdag in. Het bestuur van de stichting, wethouder Inge Nieuwenhuizen van de gemeente Voorschoten, Peter Mertens directielid van ASVZ en Gerda van den Berg directeur van de Sleutels leiden hem rond en spraken met hem. Naast informatie over Villa Voorschot was er ook nog even tijd om het ‘Passend Toewijzen’ aan te stippen waarmee woningbouwcorporaties, de beste partner van een ouderinitiatief, te maken hebben sinds 1 januari en die weer nieuwe obstakels opwerpt voor het realiseren van een ouderinitiatief. De premier beloofde hierover met zijn collega’s te spreken.

Mark Rutte op Villa Voorschot
foto Alex Oostermeijer

Mark Rutte plaatste het volgende op zijn facebook pagina;

Kijken naar wat mensen wel kunnen in plaats van naar hun beperkingen. Daar draait het om in Villa Voorschot waar ik vandaag op bezoek was. Villa Voorschot is een particulier initiatief van de ouders van 16 jongvolwassenen met voornamelijk autisme. Centraal hier staat ieders persoonlijke behoefte en op basis daarvan wordt gekeken wat voor begeleiding nodig is. Tegelijkertijd wordt het hier erg belangrijk gevonden dat deze jongeren een rol blijven vervullen in onze maatschappij. Door bijvoorbeeld het ophalen van oud papier in deze wijk of het schoonmaken van een nabijgelegen sportkantine. Een mooi voorbeeld van de kleinschalige zorg waar we in Nederland naartoe willen en tegelijkertijd een prachtig project dat vanuit de samenleving tot stand is gekomen. – MinPres

Meer ook op de site van de Leidsche Courant; http://www.leidschdagblad.nl/regionaal/leidenenregio/article27782461.ece/Bezoek-aan-Villa-Voorschot-Premier-versoepel-de-regels_?lref=SL_2

Al het goede in 2016
31 december 2015
Hethuis wenst jullie allen een fijne jaarwisseling en al het goede voor 2016!

Hethuis goed 2016-01

Hethuis in Voorburgse Courant/Leidschendammer
24 december 2015

Hethuis Voorburgse Courant 24 december

Helga Boudestein, verslaggever van de Voorburgse Courant/Leidschendammer schreef een leuk artikel over Hethuis in de Kersteditie van de krant. Hethuis is blij met de aandacht die het krijgt. Het is erg belangrijk dat men van ons weet en positief kijkt naar de realisatie straks in de wijk de Heuvel. Zodra het voorstel van architect Markenje verder gereed is zal Hethuis een derde (er was al een inloopavond en een ontmoeting met de Verenigingen van Eigenaren) dit tonen aan de wijk. We verwachten dit eind januari te zullen doen.

Hethuis Voorburgse Courant dec 2015
Ruim tien jaar na de oprichting van stichting Hethuis komt de droom van een aantal ouders van jongvolwassenen met één of meer beperkingen dan toch nog uit. Als alles volgens plan loopt, opent 2017 aan de Dobbelaan 10 een wonen werkvoorziening voor deze jongeren.
Hethuis gaat onderdak bieden aan 18 bewoners. “De schaalvergroting was nodig om 24/7 zorg te kunnen bieden”, legt Migiel van Lier uit. Het is de opzet om ook dagactiviteiten aan te gaan bieden en een deel open te stellen voor de buurt. Bijvoorbeeld door middel van een theeschenkerij. “We willen absoluut niet concurreren met de bestaande horeca. De schenkerij moet mensen de blokkade ontnemen om bij ons naar binnen te stappen.”
Klik op het linkje hieronder om het helemaal te lezen

Hethuis Voorburgse-Leidschendammer 24 dec 2015

Met penningmeester is bestuur Hethuis compleet!
16 december 2015
Het Hethuis is blij dat zij Alfred Levi bereid heeft gevonden toe te treden tot het stichtingsbestuur. Alfred zal de functie van penningmeester gaan vervullen. Hiermee is het bestuur conform de statuten voltallig. Nu Alfred de functie van penningmeester op zich heeft genomen hoeft John van Heukelingen nu geen dubbelfunctie meer te vervullen.

Alfred Levi
Alfred Levi werkt bij Ahold als Senior Vice President Marketing & Media. Voor zijn overstap naar Albert Heijn was Levi 12,5 jaar als mede-oprichter en managing partner verbonden aan 3MO. De komende periode zal de functie van penningmeester belangrijker worden. De gesprekken met de investeerder over huursom en voorwaarden zullen de komende periode gevoerd gaan worden. Alfred komt als geroepen! Alfred is vader van een drieling, waarvan de oudste zoon Henri (1995) een ernstige meervoudige beperking heeft. Hij woont in Wassenaar en is getrouwd met Inge Zweerts de Jong.

Het college van B&W heeft ingestemd met de ‘Ruimtelijke visie De Heuvel’ en het ‘Ruimtelijk kader Dobbelaan 10’!
19 november 2015

locatie hethuis 1-500 groot-01

Hethuis is enorm blij met de instemming door het college van B&W van Leidschendam-Voorburg met de ‘Ruimtelijke visie De Heuvel’ en het ‘Ruimtelijk kader Dobbelaan 10’. De verwachting is dat de gemeenteraad zich er half december over uit spreekt.

Ruimte voor jongeren met een beperking
Eén van de ontwikkelingen in de wijk is de bouw van een kleinschalige woon- en werkvoorziening voor jongeren met een verstandelijke en nog een beperking. Deze moet komen op de plaats van de oude kleuterschool en gymzaal op Dobbelaan 10. De woon- en werkvoorziening is een initiatief van de ouders van de kinderen. De gemeente heeft een ruimtelijk kader opgesteld. Deze bevat de randvoorwaarden waaraan het gebouw moet voldoen en is nodig voor de bestemmingsplanwijziging.
Vruchtbare samenwerking

Schermafbeelding 2015-11-22 om 11.24.22

Migiel van Lier (Stichting Hethuis): “Wij kijken erg uit naar het verwezenlijken van ons ideaal op Dobbelaan 10. Naast wonen zullen we ook dagactiviteiten aanbieden. Hethuis is de gemeente zeer dankbaar voor haar onontbeerlijke ondersteuning en inzet bij ons project. De positieve reacties die we van omwonenden, verenigingen van eigenaren en buurtorganisaties hebben gekregen, zijn voor Hethuis heel belangrijk. We zien allerlei mogelijkheden en kansen tot een vruchtbare samenwerking met de buurt. Die samenwerking is echt één van de voorwaarden voor het slagen van Hethuis.”

Meer op de site vande gemeente;
Nieuwsflits-van-19-november-2015

Hieronder de link naar het document;

Ruimtelijke visie De Heuvel.

Hethuis heeft pagina op site van Mee!
16 november 2015

Mee geeft wooninitiatieven die zich bekend willen maken en nog open plaatsen hebben, via hun site de mogelijkheid dit te doen; http://www.meewoonwinkel.nl/woonaanbod/hethuis
Hethuis heeft sinds dit weekend daar een pagina.

Hethuis in meewoonwinkel

Drie visiebijeenkomsten in twee weken!
23 oktober2015

De derde groep ouders van Hethuis kwam 7, 12 en 16 oktober bijeen om met elkaar te praten over hun kinderen en de toekomstige zorg van hen in Hethuis.
Dat vroeg van de ouders heel wat geregel met de oppas voor hun kinderen, gelukkig konden van alle kinderen ouders aanwezig zijn.

groep 3 tweede visie 12 okt 2015
2e visie groep 3 12 okt 2015
De visiebijeenkomsten geven de ouders een goede gelegenheid meer over elkaar en de wederzijdse kinderen te weten te komen.
Tijdens de bijeenkomst werd er geopperd om voortaan van huisgenoten te spreken, Hethuis vindt dit wel een goede benaming, dus bij deze!

groep 3 tweede visie 12 okt 2015

Ineke Bresser leidde de eerste twee bijeenkomsten, op de derde bijeenkomst werd de samenvatting van de gesprekken getoond in een powerpoint presentatie.
Daarin waren ook de resultaten van de bijeenkomsten van de eerder dit jaar gehouden bijeenkomsten verwerkt.
Uit de bijeenkomsten kwamen ook veel vragen aan zorgaanbieder ASVZ. Voor de eerst volgende ouderbijeenkomst (waarschijnlijk richting eind november) zal daarom ASVZ worden uitgenodigd.

groep 3 derde visie 16 okt 2015

De ouders van Hethuis op bezoek bij Villa Voorschot
19 augustus 2015

Hethuis ouderbijeenkomst 19 augustus

Een lang gekoesterde wens van de ouders van Hethuis ging woensdagavond 19 augustus in vervulling. Zo’n 27 ouders bezochten de Villa Voorschot van stichting Voorschot. De Villa is sinds 1 april van dit jaar open. De bewoners zijn inmiddels goed ingeburgerd en daarmee was er nu de mogelijkheid de ouders van Hethuis te laten zien wat Hethuis ook hoopt te realiseren in De Heuvel. Hiermee werd de toekomst wat concreter. Hethuis zal natuurlijk een ander gebouw realiseren dan de Villa maar qua concept zal veel gelijk zijn. Pauline Hillen voorzitter van stichting Voorschot en bestuurslid van Hethuis heette ons welkom. Daarna hebben de ouders in twee groepen de Villa bekeken. Aansluitend vertelde de teamleider van de dagactiviteiten in de Villa, het één en ander over ASVZ en de inrichting van de dagactiviteiten in de Villa. Om de bewoners niet te zeer te storen was de duur van bijeenkomst kort gehouden. Hethuis zal snel een volgende bijeenkomst organiseren met zorgaanbieder ASVZ.

Gemeenteraad akkoord met verkoop grond!
23 juli 2015
1 juli heeft de gemeenteraad van Leidschendam-Voorburg besloten de begrotingswijzing vast te stellen waarmee de verkoop van de grond ten bate van Hethuis mogelijk wordt. In het voorstel dat het college aan de raad stuurde wordt o.a dit vermeld; “Belangrijk is dat kwetsbare groepen in onze gemeente de zorg krijgen die zij verdienen. Stichting Hethuis heeft het initiatief om een ‘begeleid wonen’ voorziening met een dagbestedingsruimte voor verstandelijk gehandicapten te realiseren. Het college acht dit initiatief als wenselijk en gaat daarom een samenwerkingsovereenkomst aan. De gemeenteraad wordt gevraagd om een budget beschikbaar te stellen.”
Hethuis is enorm blij dat ook de raad ons project ondersteunt! Een volgende stap in het traject is nu het vaststellen van een ruimtelijk kader voor het gebied.

Nieuw bestuurslid Hethuis!
23 juli 2015
Het bestuur van Hethuis is deze week uitgebreid met een lid. Hethuis is erg blij dat Hein Baartmans er in toestemde om toe te treden tot het bestuur. Meer over Hein op de pagina organisatie onder het kopje ‘Bestuur’.
Hein Baartmans
Hiermee komt het bestuur op 4 personen. We willen het bestuur nog éénmaal uitbreiden uit de oudergeleding, de voorkeur gaat daar bij uit naar een vrouw. De functie van penningmeester is daarbij vacant.

Nieuwsbrief 1 van 2015 gereed!
11 juli 2015
Niet iedereen heeft de website van Hethuis al gevonden. Daarom maken we ook een nieuwsbrief die we per mail kunnen versturen.
Natuurlijk zetten we deze ook op de site, hij is hier te downloaden Hethuis Nieuwsbrief 2015-1 en ook onderaan deze pagina net zoals de voorafgaande nieuwsbrieven.
Deel hem met vrienden en geïnteresseerden!
Hethuis Nieuwsbrief 2015-1 omslag
Hethuis nogmaals in de pers
De Voorburgse Courant, 3 juli 2015

Ook de Voorburgse courant wijdde een stukje aan de ondertekening van de samenwerkingsovereenkomst!
Lees meer via onderstaande link of klik op de foto van het bericht

Woonplek voor jongeren met verstandelijke beperking in De Heuvel

Schermafbeelding 2015-07-03 om 11.02.32

Woonplek voor jongeren met verstandelijke beperking
Het Krantje, 1 juli 2015

Belangrijk is dat kwetsbare groepen in onze gemeente de zorg krijgen die zij verdienen. De gemeente is daarom blij met het initiatief om een voorziening voor beschermd wonen met ruimten voor dagactiviteiten voor 18 jongvolwassen met een verstandelijke beperking te realiseren in de wijk De Heuvel aan de Dobbelaan 10 in Leidschendam.

Wethouder Saskia Bruines (ruimtelijke ontwikkeling) ondertekende samen met de initiatiefnemers onlangs de samenwerkings overeenkomst voor Hethuis. Wethouder Saskia Bruines: “Wij zijn als gemeente erg enthousiast over dit ouderinitiatief. Het is goed als er een plek is waar deze jongvolwassen zich thuis voelen en een zo gewoon mogelijk leven kunnen leiden. Waar werk en wonen. begeleiding en verzorging samenkomen. Daarom werken wij hier graag aan mee.”  Stichting Hethuis is een initiatief van ouders van jongvolwassenen met één of meer beperkingen.

Jongvolwassenen die afhankelijk zijn van de zorg en ondersteuning van anderen. Samen met de gemeente, de belegger en toekomstig eigenaar, de ontwikkelaar en de zorgaanbieder wil Stichting Hethuis als toekomstig exploitant een plek realiseren waar hun kinderen kunnen wonen en werken en op een zo zinvol mogelijke manier kunnen deelnemen aan de maatschappij. Stichting Hethuis zoekt hierbij heel graag ook samenwerking op met de wijkorganisaties en -bewoners. Om de vestiging van een ‘beschermd wonen’ voorziening met dagbesteding mogelijk te maken zal de gemeente eerst een ruimtelijk kader opstellen. Deze wordt vastgesteld door de raad.

Hethuis - Het krantje 1 juli 2015

Hethuis ondertekende de samenwerkingsovereenkomst!
18 juni 2015

Ondertekening samenwerkingsovk-bordessite

Donderdag 18 juni tekende Hethuis met de gemeente Leidschendam-Voorburg, investeerder Arcade Capital BV, architect Markenje BV en zorgaanbieder ASVZ een samenwerkingsovereenkomst. Deze overeenkomst maakt vervolgstappen mogelijk zoals aankoop van de grond door Arcade en het aanpassen van het bestaande bestemmingsplan. Deze overeenkomst gaat hiermee dus verder dan de voorgaande intentieovereenkomst die eerder werd getekend en door de samenwerkingsovereenkomst wordt vervangen. Hethuis is natuurlijk enorm blij deze stap te hebben kunnen zetten en is de gemeente hier erg dankbaar voor.

bestuur Hethuis ondertekend-site

Alle partijen ondertekenden de overeenkomst met wethouder Saskia Bruines (D66) van de gemeente Leidschendam-Voorburg.
Hethuis zal nu met de investeerder en architect een vervolg overeenkomst opstellen waarin zaken rondom de realisatie worden vastgelegd. Zaken zoals de hoogte van de huur, de kwaliteit van het gebouw, het onderhoud – nu en later – maken daar onderdeel van uit. In een later stadium zal er ook met zorgaanbieder ASVZ een overeenkomt worden gesloten over de zorg.

Gemeente, ASVZ, Arcade en Markenje-site

Hethuis sprak al met de organisaties in de wijk, zoals Woej, Sport en Welzijn, het groenteam en de Magrietschool.
Het is voor Hethuis heel belangrijk dat ook de omwonenden betrokken raken bij het project en het daarbij hopelijk ook omarmen.
Op de onlangs gehouden inloopavond voor de wijk, waarop Hethuis zich ook presenteerde, kwamen veel positieve reacties uit de wijk op het project. Binnenkort hoopt Hethuis ook te spreken met de Verenigingen van eigenaren in de wijk.

Weth. Bruines en Marc George-site

Eerste ronde visiebijeenkomsten Hethuis succes!
4 juni 2015

Hethuis 2e visie-03 juni 2015-1
De ouders van hethuis hebben verdeeld in twee groepen, elk twee avonden gesproken over de visie op de zorg en toekomst van hun kind in Hethuis.

Ineke Bresser-Hillen was hierbij de gastvrouw en begeleidde alle avonden tot grote tevredenheid.

Hethuis 2e visie-03 juni 2015-3

Deze vier avonden zijn natuurlijk niet toereikend en de ouders zullen daarom, op basis van thema’s verder met elkaar spreken over hun visie en toekomst verwachtingen. Uiteraard zal er ook met zorgaanbieder ASVZ gesproken worden over de zorg.

Hethuis 2e visie-03 juni 2015-2
Vermoedelijk 23 juni zullen de twee groepen echter eerst, in een gezamenlijke bijeenkomst in de Kruisheuvelkerk te Leidschendam, hun ervaringen delen.

Lintje voor secretaris John van Heukelingen
4 juni 2015

John van Heukelingen heeft zaterdag 30 mei op een zonovergoten middag een Koninklijke onderscheiding uitgereikt gekregen van de loco-burgemeester van Leidschendam.  Hij is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

lid orde on
Van 1989 tot 2011 was John bestuurslid bij de Rubinstein-Taybi Syndroom (RTS) stichting. Rubinstein-Taybi syndroom is een aandoening waarbij kinderen een verstandelijke handicap hebben en er bijzonder uitzien.

Hij heeft voor de vereniging 20 jaar de landelijke  2 maandelijkse Nieuwsbrief verzorgd. Hij was jarenlang de motor achter de organisatie van de patiënten dag (2 x per jaar). In 2011 bestond de RTS stichting 25 jaar. Ter gelegenheid daarvan werd het derde meerdaagse internationale congres gehouden waar vele honderden mensen uit binnen en buitenland, uit vrijwel alle werelddelen, aanwezig waren. Hij was de organisator, de motor, duwer en trekker.
John lintje
Nadat hij een nieuwe diagnose voor zijn dochter heeft gekregen, heeft hij in 2009 de Pitt Hopkins syndroom (PTHS) Stichting opgericht. Van 2009 tot nu (2015) is hij voorzitter geweest van deze stichting. Hij heeft door enorm veel inzet en betrokkenheid deze patiëntenvereniging op de kaart gezet.

Door hem is een solide stichting opgezet met nu ruim 150 leden / gezinnen, die zich bezig houd met lotgenotencontact en informatievoorziening. Een website is gelanceerd, er zijn informatiefilms gemaakt over het Pitt Hopkins syndroom, internationaal is er een vragenlijst gemaakt met vragen over kenmerken van het PTHS t.b.v. een wiki over het syndroom.

Klik hier voor een uitgebreider bericht op de site van de Pitt-Hopkins stichting

Het college van burgemeester en wethouders positief over samenwerkingsovereenkomst met Hethuis!
2 juni 2015

Dinsdag 19 mei besloot het college van B&W van Leidschendam-Voorburg een samenwerkingsovereenkomst aan te gaan met de partijen die betrokken zijn bij de realisatie van de woon- werkplek ‘Hethuis’.

Logo L-V

Hethuis is heel blij dat deze stap is gezet. In april 2014 was hiertoe al een intentieovereenkomst getekend. De samenwerkingsovereenkomst vervangt deze intentieovereenkomst en brengt Hethuis weer dichterbij de realisatie van haar ideaal, een woon- werkplek voor 16-18 jongvolwassenen met een verstandelijke en mogelijk nog een beperking.

Lionsclub Voorburg brengt het enorme bedrag van 9.500 euro bijeen voor stichting Hethuis!
29 mei 2015
Vrijdagavond 20 mei hield de Lionsclub Voorburg haar 28ste jaarconcert. Het concert werd gegeven door het trio Malando en zangeres Laura Fygi in de Oude Kerk in Voorburg. Een goede sfeer was hiermee verzekerd! Het concert werd druk bezocht, er werden ruim 400 kaarten verkocht. Het schitterend bedrag van 9.500 euro komt dit jaar ten goede aan Stichting Hethuis.

Hethuis ontving de gift uit handen van Jeroen Granneman, de president van de Lions. Hethuis is enorm blij met deze gift. Hethuis was bovendien zeer verrast door het grote bedrag dat door de inspanningen van de Lions is bijeengebracht.

Hethuis Lions cheque small
Naast de gift is ook de aandacht en sympathie voor Hethuis, die hieruit blijkt, van groot belang voor een project als het onze. Bij de realisatie van een project als dit is het onontbeerlijk dat er brede steun voor is.
Hethuis voelt zich met de forse gift én de aandacht zeer gesteund. Lions, bezoekers en adverteerders heel veel dank, ook namens de toekomstige bewoners van Hethuis!

Klik hier om te kijken op de site van de Lionsclub Voorburg, dit weekend plaatsen zij meer foto’s van het concert

Hethuis Lionsconcert 2015-1

Stichting Hethuis op inloopavond ‘De Heuvel’;
de reacties zijn erg positief!

25 mei 2015
Inloop de heuvel-3-20.05.15small

Op woensdagavond 20 mei hield de gemeente in aanwezigheid van wethouder Saskia Bruines een inloopavond in de Kruisheuvelkerk te Leidschendam. Aanleiding was een presentatie over het ontwikkelingsbeeld voor de wijk ‘De Heuvel’.

Hethuis en architect Markenje presenteerden zich tevens aan de wijk. Beiden hadden een groot A0 paneel waarop zij informeerden over hun plannen. Hethuis o.a. over de locatie, het soort bewoners en het vermoedelijke tijdspad.

Hethuis A0 inloop

Markenje liet 3D studies zien van het gebouw. Hethuis is erg blij dat hier nu een goede gelegenheid toe was. Er was die avond veel belangstelling vanuit de wijk en de reacties waren erg positief. Bezoekers konden ook reacties achterlaten op de formulieren die de gemeente daarvoor beschikbaar had gesteld. Hethuis sprak naast buurtbewoners ook een aantal organisaties waarmee Hethuis hoopt te gaan samenwerken.

Inloop de heuvel-4 20.05.15small
Ouders steeds creatiever als het gaat om zorg voor kind
21 april 2015
Hethuis Artikel AD Vervoer

Klik hier voor het hele artikel

Het AD/Haagse Courant plaatste een mooi artikel over de problemen van het vervoer naar dagbesteding. Secretaris van Hethuis, John van Heukelingen, verteld over zijn pogingen het probleem voor zijn dochter op te lossen. Veel ouders zullen zijn probleem herkennen. Voor ouders uit de omgeving van Leidschendam-Voorburg is de komst van Hethuis begin 2017 mogelijk een goede oplossing! Hethuis zal 24 plaatsen hebben voor dagopvang, van beleven tot aan het werk in de buitenruimte!

Visiebijeenkomsten Hethuis gestart!
19 april 2015
Op 8 april kwam de eerste groep ouders van Hethuis bijeen voor de eerste visiebijeenkomst. Op 15 april volgde de tweede groep. De bijeenkomsten waren zeer plezierig, informatief en inspirerend! Het merendeel van de ouders kon gelukkig aanwezig zijn.

Hethuis 1e visiebijeenkomst gr 1
Er zullen per groep twee bijeenkomsten gehouden en als afsluiting één gemeenschappelijke waarin de groepen elkaars visie zullen delen. Ineke Hillen zal alle vijf de bijeenkomsten begeleiden.

De ouders zetten hiermee de volgende stap naar het vormen van een gelijke verwachting en visie over wonen en werken in Hethuis. De gezamenlijke visie op zorg die zo gevormd wordt kan vervolgens worden gedeeld met zorgaanbieder ASVZ.

Hethuis groep 2 visiebijeen. 15.04.2015
‘Beschrijf de optimale dag van je kind’ was het openingsthema. Alle ouders beschreven deze om de beurt en daarmee ook hun kind aan de andere ouders.

Onderwerpen die in de volgende bijeenkomsten aan de orde zullen komen zijn:
– Motivatie (waarom kies je voor Hethuis)
– Wat verwacht je van de zorg
– Algemene waarden
– Wat mag en wat moet
– Vaststellen gezamenlijke visie

Hethuis en Markenje
7 maart 2015
Hethuis kan sneller gebouwd met een nieuw concept van Markenje architecten. Mede hierom heeft de vastgoed investeerder Markenje verkozen boven HFB architecten.
Impressie Hethuis, Markenje
Markenje-woningen worden gebouwd van houtskeletbouwelementen uit bossen met ecologisch verantwoord bosbeheer. Ze worden geprefabriceerd in een fabriek, waardoor de kwaliteit hoog en constant is en ze in korte tijd neergezet kunnen worden. Markenje gaat uit van een energieneutrale exploitatie. De gekozen methoden maken het mogelijk dat door opwekking van warmte en warmtapwater vanuit de bodem wordt gecombineerd met een koelsysteem dat in de zomer verkoeling biedt. Dit geeft voor de bewoners een enorme meerwaarde in het wooncomfort.
Impressie interieur Markenje72dpi

Een impressie van indeling van de begane grond

Hethuis weer in het Algemeen Dagblad!
7 maart 2015
Zaterdag verscheen er weer een artikel in de Haagse Courant editie van het Algemeen Dagblad over Hethuis en Voorschot.
Het is een dubbel interview met Hethuis, Migiel van Lier en Voorschot, Pauline Hillen.
Hethuis-Sanne artikel AD 72dpi
De tekst is in de afbeelding waarschijnlijk minder goed te lezen, klik daarom op de link hieronder voor de tekst in pdf.
Tekst artikel AD 7 maart
Artikel Julian-Voorschot 72dpi

Jaarconcert 2015 van de Lions Voorburg voor Hethuis!!
februari 2015
Hethuis is enorm blij dat de Lions club Voorburg stichting Hethuis heeft gekozen als goed doel voor hun 28ste Lions Voorburg Jaarconcert 2015.

Laura Fygi en Malando Trio

Het concert zal worden gehouden op vrijdag 29 mei 2015 in de Oude Kerk aan de Herenstraat te Voorburg, aanvang 20:00 uur. Het concert wordt gegeven door zangeres Laura Fygi met het trio Malando. De toegangsprijs bedraagt € 25,–.
Logo lionsclub Voorschoten
Kaarten zijn o.a. verkrijgbaar via de site van de lions;
Lions club Voorburg

De nieuwe folder is gereed!
januari 2015
Naast de nieuwsbrief die periodiek digitaal verstuurd wordt is er nu ook een gedrukte folder.
Hethuis voert veel gesprekken, nu is er ook de mogelijkheid om aan het eind daarvan iets meer achter te laten dan een visitekaartje!
We verwachten dit jaar nog een folder uit te brengen. Zodra bekend is welke bewoners er in Hethuis komen wonen zullen we hen, als zij daar mee akkoord gaan, in de folder voorstellen. Mogelijk kunnen we dan ook wat meer laten zien van de bouwplannen.

Hethuis folder 2015

De folder is vooral informatief bedoelt maar er staan ook wat mogelijkheden tot ondersteuning in.
Klik op de afbeelding voor een grotere beeld

Hethuis folder 2015-1-01-01
Hethuis folder 2015-1-02-02

Selectieprocedure bewoners gestart!
januari 2015
Hethuis heeft ASVZ vorig jaar november gevraagd te starten met de selectiegesprekken met de ouders die belangstelling hebben voor een woon- en werkplek in Hethuis. Inmiddels zijn deze dan ook gaande en veel ouders zijn al door ASVZ bezocht. Hethuis heeft in eerdere gesprekken met de ouders ook al gekeken of de aanmeldingen daarvoor voldoende passend waren. We verwachten nu dat we de ouders in februari kunnen vertellen of ASVZ dit ook zo ziet voor alle aangemelde bewoners. Na deze terugkoppeling naar de ouders zullen we dan starten met de visiebijeenkomsten. De bedoeling van deze bijeenkomsten is om tot een gelijke visie komen wat betreft de zorg voor de kinderen en de wederzijdse verwachtingen van wonen in Hethuis. Naast het vormen en afstemmen van visie zijn deze bijeenkomsten natuurlijk ook dé manier om elkaar beter te leren kennen en meer over elkaars kinderen te horen.

Al het goede voor 2015!
december 2014
Hethuis wil alle ouders, familie en vrienden en hun dierbaren al het goede wensen voor het komende jaar! Een jaar waarin we verder zullen werken aan de realisatie van onze droom; een thuis voor onze kinderen.
Hethuis Gelukkig nieuwjaar-2014-01

Hethuis heel dankbaar voor giften!
december 2014
Hethuis is ontzettend blij met de ondersteuning die zij in 2014 heeft ontvangen. Het project is hiermee enorm geholpen. Het feit dat er familie en vrienden om ons heen zijn die Hethuis zo omarmen is een extra ondersteuning voor ons.
Hethuis gift Elly Kouwenberg

Elly Kouwenberg werd onlangs 60 en vroeg haar vrienden om een bijdrage aan Hethuis in plaats van een kado. Peter de Vrijer vroeg zijn collega’s hetzelfde toen hij dit najaar met pensioen ging. We willen hen en alle gevers hierbij nogmaals héél hartelijk danken!
Indien men daar geen bezwaar tegen maakt wil Hethuis vanaf nu beginnen met het vermelden van alle gulle gevers.

Kruisheuvelkerk voorkant

4e ouderbijeenkomst vlak naast de lokatie!
19 november 2014
De 4de ouderbijeenkomst van Hethuis is 19 november gehouden in de Kruisheuvelkerk die direct naast de toekomstige locatie van Hethuis ligt.
In deze bijeenkomst stelden de orthopedagoog en teamleider van zorgaanbieder ASVZ zich voor, zij zullen in januari beginnen met de selectieprocedure van de toekomstige bewoners van Hethuis. Nico van den Berg, de manager Wooninitiatieven van ASVZ, gaf een heldere powerpoint presentatie over ASVZ.
Hethuis vond de locatie erg prettig, volgende bijeenkomsten zullen zo mogelijk ook zeker weer in de Kruisheuvelkerk worden gehouden.

2e Nieuwsbrief 2014 gereed!
september 2014
hethuis 2de nieuwsbrief 2014
Hethuis zet grote stappen! Er is veel gebeurt, de intentieovereenkomst is getekend, de locatie blijkt betaalbaar, de eerste tekeningen zijn gemaakt, in gesprek met maatschappelijke organisaties in de wijk, binnenkort ook een informatie avond in de wijk etc! 
U kunt de 2e nieuwsbrief 2014 hier downloaden

John van HeukelingenBestuursuitbreiding!
september 2014
Het bestuur is blij dat zij John van Heukelingen recent bereid heeft gevonden deel uit te maken van het bestuur. John is 60 jaar, getrouwd met Magritha en samen hebben ze 2 dochters, Manon (27 jaar Pitt Hopkins Syndroom) en Mirthe (18 jaar). John werkt als beleidsmedewerker bij de Stichting Dutch Hospital Data. Daarnaast is hij voorzitter van de Stichting Pitt Hopkins syndroom.

Architect voor Hethuis gekozen
juli/augustus2014
Westvast heeft de architectencombinatie HFB/Kokon uit Rotterdam gevraagd om op basis van het Programma van Eisen (PVE) van Hethuis een voorlopig ontwerp van het gebouw te tekenen.

Voorlopig ontwerp
Dit voorlopige ontwerp is nu nog vooral een schets van hoe de diverse vertrekken kunnen worden gegroepeerd en geven inzicht in het benodigde bouwoppervlak. Hiermee kan de taxatie verder worden afgemaakt. Het is inmiddels wel duidelijk dat het gebouw uiteindelijk anders van vorm zal zijn dan hieronder wordt getoond. Het uitgangspunt dat wonen en werken gescheiden moeten kunnen worden is goed zichtbaar.
L:74327432-Tekenwerk7432-Actueel7432_VO-04.pdf
De Heuvel heeft een bijzonder karakter, het Rijk heeft de wijk in 2011 opgenomen in de lijst met 30 wederopbouwgebieden die van nationaal cultuur historisch belang zijn. Daarom zullen er aan nieuwbouw extra eisen worden gesteld. HFB zal samen met het stedenbouwkundig bureau van de gemeente (De Nijl Architecten) een nieuw ontwerp tekenen dat daarna aan Hethuis en ASVZ zal worden voorgelegd. Begin november is er dan weer overleg met de gemeente.

Grondprijs betaalbaar voor Hethuis!!
juli 2014
Hethuis weer een stap verder!
De bouwgrond is ook bij een marktconforme grondprijs betaalbaar voor de investeerder in Hethuis. Hiermee is de realisatie van een woon- en werkplek voor 16 jongvolwassenen weer een grote stap dichterbij gekomen! De ouders waren héél erg gelukkig met dit goede nieuws!

3e ouderbijeenkomst

In drie groepen praten over onze visie
op de zorg in Hethuis
3e ouderbijeenkomst-1

De derde ouderbijeenkomst die onlangs wederom werd gehouden in de Blauwe Tram in Leidschendam ging daarom vooral ook over de stappen die er nu gezet kunnen worden. Zo zal er nu begonnen worden met de tekening van een voorlopig ontwerp, en kan ASVZ beginnen met de selectie van de bewoners. Het is erg fijn dat we nu in dat stadium zijn gekomen. Het geeft de ouders zekerheid en zal zorgen voor nog meer betrokkenheid.

Hethuis is inmiddels ook gesprekken begonnen met de maatschappelijk organisaties die werkzaam zijn in de Heuvel. Hethuis ziet veel kansen en mogelijkheden en samenwerken is daar heel belangrijk bij. Dit onderschrijven ook de maatschappelijke organisaties, na de zomervakantie spreken we hierover verder.
Hethuis hoopt binnenkort weer een nieuwsbrief online te kunnen zetten, hou de site dus in de gaten!

2e Ouderbijeenkomst was fijn, goed en warm
19 mei 2014
Maandagavond 19 mei zijn de ouders van Hethuis bijeengekomen in ‘De Blauwe Tram’ te Leidschendam.
Nagenoeg alle ouders waren aanwezig. Net als op de eerdere bijeenkomst was de sfeer ontzettend plezierig. Als eerste is de stand van zaken rondom de taxatie van de locatie besproken. Wat zijn de waarschijnlijke vervolgstappen zoals afspraken over prijs en voorwaarden van de aankoop. Daarna was er gelegenheid voor de nieuw aangehaakte ouders om zich voorstellen en iets over hun kind vertellen.
Er is kort stil gestaan bij de brief van het bestuur over Financiën en organisatie. Deze zal in een volgende bijeenkomst zeker nog aan de orde komen.
Vriend van Hethuis en architect Jan Overeem had voor de ouders enkele schetsjes gemaakt met mogelijke groeperingen van de diverse ruimten. Dit maakt het voor de ouders een stuk makkelijker mee te denken over het gebouw en de eisen die we daar aan stellen.

Hethuis gelijkvloers small

Hethuis Plattegrond BG small

Hethuis plattegrond etage small

Bouwen in één bouwlaag of twee?

Na de Pauze konden de ouders aan de hand van vragen en stelling hier een actief begin mee maken.
Het was een ontzettend geslaagde avond!

Voorland van Hethuis; Voorschot slaat eerste paal!
8 mei 2014
Donderdagmiddag 8 mei sloeg Stichting Voorschot voor haar Villa Voorschot de eerste paal. Het was een enorm feest ondanks dat het weer niet meewerkte. Gelukkig kon nog net iedereen schuilen in de tent van de Sleutels voor de regenbuien die vielen.

Voorschot 8 mei tent

Er werd gespeecht en een drankje gedronken. Denise Bodijn sloeg de eerste paal samen met wethouder Inge Nieuwenhuizen en voorzitter Pauline Hillen.

Voorschot 8 mei Denise
Het was een enorm feestelijk en ontroerend moment! Hethuis hoopt het snel ook mee te mogen maken.

Bericht over Hethuis in het AD!
25 april 2014

Hethuis in AD 25-04-2014

De ondertekening van de intentie verklaring van Hethuis en de gemeente bleef niet onopgemerkt. Vanochtend verscheen er een mooi artikeltje in de AD Haagse Courant van Maaike Kraaijeveld. Aandacht in de media is belangrijk voor een initiatief als het onze. Het zorgt met het ontstaan van bekendheid dat ouders ons weten te vinden en de buurt zich op de hoogte kan stellen van wat en wie wij zijn. We zullen ons, samen met de gemeente, natuurlijk ook persoonlijk gaan voorstellen aan de wijk.
Klik op het artikel om de foto te vergroten.

De Heuvel locatie ingang

De heuvel zijaanzicht

Intentieovereenkomst getekend met
gemeente Leidschendam-Voorburg!

24 april 2014

Hethuis intentie OVK Voorzitter en weth.

Hethuis intentie OVK bestuur en weth.
 
Bloemen na de ondertekening, van links naar rechts; Mart Lucassen, voormalig secretaris Hethuis, Wethouder Heleen Mijdam, Pauline Hillen, bestuurslid Hethuis, wethouder Gregor Rensen en Migiel van Lier voorzitter Hethuis

Vandaag heeft Hethuis een belangrijke stap gezet bij het realiseren van het ideaal van Hethuis; een woon- werkplek voor 16 jongvolwassenen met één of meer beperkingen.
Vanochtend tekenden we met wethouder Heleen Mijdam de intentie OVK waarin we afspreken samen verder te bouwen aan Hethuis in Leidschendam.
Hethuis benaderde wethouder Gregor Rensen zo’n negen maanden geleden met de vraag of realisatie van Hethuis in Leidschendam-Voorburg mogelijk zou zijn.
Vandaag resulteerde dat in de OVK, de eerste stap in het traject. De locatie waarop we Hethuis graag willen realiseren ligt in de wijk De Heuvel.
Het is een mooie dag vandaag!
Let vrijdag op de AD, editie haagse courant.

Erica Verdegaal
Regel de erfenis van een gehandicapt kind

april 2014
Dit artikel in de NRC van de hand van Erica Verdegaal van zaterdag 5 april gaat in op het regelen van de erfenis als ouder van een gehandicapt kind. Er zijn manieren om dit goed en gunstig te regelen.
Klik op de link hieronder om het artikel te lezen.
Regel erfenis 05-04-2014NRC

NRC artikel ASVZ
ASVZ in de NRC van 29 maart
maart 2014
Hethuis wist al dat ASVZ zorg verleent via een bijzondere methodiek! Triple C is nu ook ontdekt door de NRC, getuige het artikel dat in de weekend editie van 29 maart stond.
Hethuis deelt dit artikel graag met u, klik op de link om het artikel te lezen.
NRC artikel ASVZ

Hethuis heeft nieuwe bank
maart 2014
Hethuis wilde graag dichterbij huis bankieren en heeft uit een aantal banken gekozen voor de Rabobank. Hethuis kan nu ook internetbankieren, dit maakt het voor onze penningmeester een stuk gemakkelijker. Het nieuwe bankrekeningnummer is NL89RABO0152318038 van Rabobank – bedrijven te Zoetermeer. Wij zullen proberen om iedereen die automatisch overmaakt naar Hethuis te informeren over de nieuwe bankrekening. De oude rekening zal nog even blijven bestaan totdat dit is gebeurt.
rabo

Hethuis in de Den Haag bijlage van het AD
20 februari 2014
Media belangstelling voor Hethuis!, donderdag 20 februari verscheen er een mooi stukje van Wendy Wild in de Haagse editie van het Algemeen Dagblad. De aandacht kwam plotseling, Hethuis wil vooral pas zelf de aandacht zoeken op het moment dat de intentieverklaring met de gemeente Leidschendam Voorburg getekend kan worden. Hethuis is blij met de aandacht ook al schrijft de AD Hethuis niet aan elkaar (je kan niet alles hebben). Hieronder de link naar het artikel.

Hethuis artikel AD

Locatie in Leidschendam-Voorburg
Januari 2014
Hethuis is in gesprek met de gemeente over de mogelijke realisatie van Hethuis in Leidschendam. Het project van Hethuis is in het college zeer positief ontvangen, dit resulteerde o.a. in het benoemen van een mooie locatie voor het project. Voor realisatie ervan is het noodzakelijk dat er een partij is die bereid is te investeren in de bouw van een pand. Lokale corporaties zagen geen kans tot investeren. Gelukkig vond Hethuis toch een partij die, onder de juiste voorwaarden, bereid is te investeren. Hethuis heeft inmiddels een Programma van Eisen (PVE) gereed waar het pand aan zou moeten voldoen. Op basis van dit PVE kan er een voorlopig ontwerp worden getekend. Indien de gemeente en investeerder tot overeenstemming komen over de voorwaarden, waaronder de grondprijs, hopen we zo spoedig mogelijk, wellicht in maart, een intentieverklaring te tekenen met gemeente, investeerder en zorgaanbieder.

Bestuurswissel
Januari 2014
Met ingang van 16 januari hebben penningmeester Anton Hage en voorzitter Nico van Dam hun bestuursfuncties overgedragen aan repectievelijk Mart Lucassen en Migiel van Lier. Mart Lucassen zal tijdelijk de dubbelfunctie hebben van secretaris/penningmeester totdat Hethuis een penningmeester heeft gevonden die deze functie kan gaan vervullen. Het bestuur bestaat nu uit Migiel van Lier, Mart Lucassen en Pauline Hillen.
Hethuis wil Anton en Nico héél erg hartelijk danken voor al hun goede werk dat zij de afgelopen jaren hebben gedaan voor Hethuis.

Ouderbijdrage
Met ingang van januari 2014 vraagt Hethuis ouders, die zich hebben ingeschreven, om een maandelijkse bijdrage van 50 euro. Het is belangrijk dat er vroeg wordt begonnen met het opbouwen van eigen vermogen. Hoe eerder, hoe meer tijd er is tot een substantieël bedrag te komen. Belangrijk voor Hethuis, we kunnen hieruit verplichtingen voldoen, maar ook belangrijk als signaal naar onze partners: gemeente, zorgaanbieder en vastgoedorganisatie. Wij laten als ouders-bewoners zien dat wij ook al een inspanning verrichten. Het is ook een van de voorwaarden die fondsen zullen stellen indien Hethuis hen om een bijdrage verzoekt.

Nieuws oktober
Eerste Informatiebijeenkomst Hethuis was op dinsdag 14 oktober 2013 in het Van Heeckerenhuis te Wassenaar. Aanwezig was het bijna het hele bestuur van Hethuis: Nico van Dam, Migiel van Lier, Pauline Hillen, penningmeester Anton Hage was verhinderd. Van 25 kandidaat bewoners waren de ouders aanwezig, drie waren met bericht verhinderd.

Doel van deze avond was ouders met elkaar en het bestuur kennis te laten maken en de ouders te informeren over de achtergrond van Hethuis en de ontwikkelingen met betrekking tot de voortgang van Hethuis.
Download hieronder een uitgebreider verslag.

Eerste ouderbijeenkomst 15 oktober 2013

Kijk regelmatig op deze pagina ‘Nieuws’ om op de hoogte te blijven, we proberen nieuws snel te vermelden.