Architect voor Hethuis gekozen

Juli/augustus2014
Westvast heeft de architectencombinatie HFB/Kokon uit Rotterdam gevraagd om op basis van het Programma van Eisen (PVE) van Hethuis een voorlopig ontwerp van het gebouw te tekenen.

Voorlopig ontwerp
Dit voorlopige ontwerp is nu nog vooral een schets van hoe de diverse vertrekken kunnen worden gegroepeerd en geven inzicht in het benodigde bouwoppervlak. Hiermee kan de taxatie verder worden afgemaakt. Het is inmiddels wel duidelijk dat het gebouw uiteindelijk anders van vorm zal zijn dan hieronder wordt getoond. Het uitgangspunt dat wonen en werken gescheiden moeten kunnen worden is goed zichtbaar.

L:74327432-Tekenwerk7432-Actueel7432_VO-04.pdf

De Heuvel heeft een bijzonder karakter, het Rijk heeft de wijk in 2011 opgenomen in de lijst met 30 wederopbouwgebieden die van nationaal cultuur historisch belang zijn. Daarom zullen er aan nieuwbouw extra eisen worden gesteld. HFB zal samen met het stedenbouwkundig bureau van de gemeente (De Nijl Architecten) een nieuw ontwerp tekenen dat daarna aan Hethuis en ASVZ zal worden voorgelegd. Begin november is er dan weer overleg met de gemeente.

Geef een reactie