Feestelijke ouderbijeenkomst te Wassenaar!

5 oktober 2019

De bijna complete groep ouders van Hethuis was afgelopen zaterdag in Wassenaar bijeen om te vieren dat Hethuis nu echt van start kan gaan.

Na het positieve besluit van de RvC van Wooninvest was iedereen blij en opgelucht dat de lange tocht naar het ideaal een passende woon-werkplek voor de kinderen nu dan ook echt werkelijkheid werd.

De ouders werden op deze 17de bijeenkomst gastvrij ontvangen door Alfred en Inge Levi.

De Raad van Commissarissen van de woningcorporatie WoonInvest (uit Leidschendam-Voorburg) heeft 24 september ingestemd met het investeringsbesluit van haar directie om ons ideaal ‘Hethuis’ uit te voeren. WoonInvest zal nu direct starten met de realisatie van ‘Hethuis’.
Hethuis zal voor 18 jongvolwassenen met een verstandelijke of nog een beperking, in de wijk De Heuvel, aan de Dobbelaan 10 in Leidschendam, een woon- en werkplek bieden. Het zijn 18 studio’s met keukentje en een eigen badkamer samen zo’n 35m2. Daarnaast zijn nog ruimten voor dagactiviteiten en voor elke groep van 9 bewoners een ruime woonkamer. Er is een mooie grote tuin met moestuin en kweekkas… en met de buurt gaan we proberen kippen te houden…
Naast WoonInvest zijn er bij dit sociale woningbouwproject ook architect Paulus de Jager van Studio Architecture uit Middelharnis en de aannemer Van Den Nieuwendijk Bouw BV uit Stellendam betrokken. Ook de gemeente Leidschendam-Voorburg ondersteunt het initiatief van harte en heeft begin dit jaar een bouwvergunning afgegeven.
Marianne Straks (bestuurder WoonInvest) vertelde in het persbericht van WoonInvest: “Wij zijn ontzettend blij dat wij kunnen helpen om dit prachtige initiatief tot realisatie te brengen. Ik wens alle toekomstige bewoners van Hethuis een fijne toekomst. Want daar gaat het uiteindelijk om!“
Hethuis is verschrikkelijk blij dat we na een lange zoektocht om ons ideaal nu écht kunnen verwezenlijken. In WoonInvest en de gemeente Leidschendam-Voorburg hebben wij ook fantastische partijen gevonden die samen met ons dit schitterende project realiseren. Wij bouwen samen met hen en de nieuwe buren van Hethuis in de wijk De Heuvel aan een geweldige toekomst voor onze kinderen.”
De nieuwbouw van Hethuis is naar verwachting september/oktober 2020 afgerond.