Zonnepanelen en smeervloer!

2 December 2020

Het blijft erg hard gaan, nog een paar maanden en ons huis staat! Na al die jaren van wachten voelt het soms onwaarschijnlijk dat het nu werkelijkheid gaat worden.

Woensdag 2 december gingen de laatste zonnepanelen op het dak er liggen er dan 85. Binnen is men druk met de smeervloer die alle vloerverwarming netjes zal bedekken.

Volgende week kan men er al voorzichtig op lopen. De metselaars zijn klaar, de steigers kunnen weg, volgende week zal het gebouw er goed zichtbaar bij staan!

Wat een mooi Sinterklaas kado!

Werving gestart voor teamleider Hethuis!

20 November 2020
Op faceboek en de site is de snelle vordering van het gebouw van Hethuis goed te volgen. Het gaat allemaal zeer voorspoedig en dat doet ons en de andere ouders, na zoveel wachten en onzekerheid, heel erg veel goed!

We zijn nu zelfs zover dat de zorgaanbieder van Hethuis, ASVZ, ons gevraagd heeft om ook in onze netwerken bekend te maken dat zij de werving voor een teamleider voor Hethuis hebben gestart. Later dit jaar zal dan ook de werving voor de begeleiders starten.

Niets is beter dan dat we teamleider en begeleiders in de omgeving van Hethuis vinden. De bekendheid met de gemeente, korte reistijd en een dichtbij netwerk van de medewerkers etc zijn wat van die voordelen.

Schroom echter niet te solliciteren las je wat verder weg woont, ASVZ is al een aantal keren gekozen tot ‘beste werkgever’! Maak  heel graag in jullie netwerken bekend dat de werving is gestart voor Hethuis! Wie weet komt de nieuwe teamleider van Hethuis daar wel uit!Heel erg veel dank namens alle bewoners van Hethuis!

Het dak erop!!

4 November 2020
Het gebouw vordert gestaag, het is heerlijk te zien voor ouders en toekomstige bewoners!

Nog even en dan zit er zomaar een dak op!

7 oktober 2020
De ruwbouw gaat altijd hard is ons verteld, toch staan we steeds weer versteld van de vorderingen! Op woensdag de 14de oktober wordt het plafond van de gang op de eerste etage volgestort. Duidelijk zijn nu nog de buizen voor de luchtverversing te zien, die verdwijnen dan onder het beton. De dag daarna gaat de bouw verder met het plaatsen van de stalen dragers van het dak. Met dit weer kan men op de bouw niet wachten tot het dak er op zit. Nog beter is het wanneer het gebouw weerdicht is!

Bouw gaat hard!

24 september 2020

De kalkzandsteen wanden op de etage worden gelijmd, aan de kant (zuid) van emb (0.14) en studios op de bg is begonnen met het metselwerk.

In week 40 week komen de steigers en kan men ook doormetselen met de baksteen buitenlaag. Op de etage is de achterste studio aan de tuinkant (1.36) al bijna voorzien van al de wanden!

Hethuis doet weer mee met de Grote Clubactie!

19 september 2020
Onze actiepagina bij de Grote Clubactie staat klaar en er kunnen hier nu digitaal loten van de grote clubactie worden gekocht! Hieronder de link naar de actiepagina: https://clubactie.nl/lot/stichting-hethuis/9453683
Er is een scala aan prijzen, zo is er naast een 1e prijs van 100.000 euro ook de mogelijkheid prijzen winnen met de laatste cijfers van je lot. Van elk verkocht lot, (waarde 3 euro) gaat 2,40 euro naar Hethuis.

De bouw van Hethuis is gestart, voor de inrichting is totaal 450.000 euro nodig! We hebben ons daarom ook een ambitieus doel gesteld bij de Grote Clubactie. We willen 10.000 euro werven! De verkoop is 19 september van start gegaan en duurt tot 24 november.
Je kunt het linkje hierboven, waarmee je rechtstreeks op de actiepagina van Hethuis komt, ook versturen via mail aan familie, vrienden en sympathisanten maar ook plaatsen op social media zoals whatsapp, twitter, etc. Helpen jullie ons? Heel veel dank van de bewoners en ouders van Hethuis

Het gaat hard!

12 september 2020

De bouwvak ligt al weer enige tijd achter ons en dat is op de locatie van Hethuis goed zien! Inmiddels staan de kalkzandsteen muren van de begane grond er en liggen de vloerdelen van de etage er op.

De doorvoergaten voor leidingen en afvoeren van de etage naar begane grond zijn geboord.

De installateurs zijn druk bezig met het leggen van alle leidingen, afvoeren en de buizen voor de ventilatie. Week 38 (waarschijnlijk 16 september) zullen deze vloeren worden volgestort tot de goede hoogte en kan men de muren van de etage gaan zetten. Het gaat hard!!

Hethuis op Radio Midvliet!

8 augustus 2020

Woensdagavond besteedde Hans Biard in het programma ‘Midvliet Aktueel’ aandacht aan Hethuis. Hethuis is erg blij met deze interesse en aandacht!

Bouwbord onthuld!!

20 juli 2020

Maandag 20 juli gingen een drietal speeches, door Marianne Straks, directeur WoonInvest, Migiel van Lier, voorzitter stichting Hethuis en Jan Willem Rouwendal, wethouder Leidschendam-Voorburg vooraf aan de onthulling van het bouwbord van Hethuis.

Er was vers schepijs waarvan ouders en toekomstige bewoners konden genieten voor het bouwbord werd onthuld.

Een eerste paal of spade in de grond was lastig te organiseren ook vanwegede restricties door het corona virus. Met de onthulling van het bouwbord was er toch een feestelijke markering van de start van de bouw!

Foto © Thierry Schut

Bouwvak voor Hethuis!

19 juli 2020

We hebben inmiddels veel foto’s op Facebook gezet bezoek die pagina van Hethuis om de voortgang uitgebreider te zien. We hebben daar ook de nodige filmpjes geplaatst; https://www.facebook.com/stichtinghethuis Eerst is de bovenlaag ontgraven daarna de bouw’put’ er is verharding aangebracht en vervolgens een week lang geheid.

Daarna zijn op de palen de prefab funderingsbalken geplaatst en konden de al op maat gemaakte leidingen en afvoeren worden geplaatst.

Toen de vloerdelen erop. Nu is het de komende 3 weken rustig tot de bouwvak voor Hethuis er weer op zit. Dan worden direct de kalkzandstenen muren gezet.