De bewoners

Voor sommige bewoners is het te ingewikkeld zich met een foto of naam op de site te zien staan. Deze  bewoners tonen en vermelden we dus ook niet op de site. Zodra dit verandert zullen we ze ook op de site tonen.

Image

Sylvia Beekhoven

Hallo....

Ik ben Sylvia. Ik werk met heel veel plezier op de stadsboerderij  Essensteijn.

Ik vind het fijn om in Hethuis te gaan wonen, omdat ik dan weer dichter bij mijn familie ben. En de boerderij is ook veel dichter bij.

Het is goed, dat er in Hethuis altijd begeleiding aanwezig is om mij te ondersteunen.

Image

Eline van den Berg

Image

Gaby Elzinga

Hoi, ik ben Gaby. Ik ben 20 jaar. Ik ben een hele lieve, actieve en vrolijke meid!! Ik heb het Angelman Syndroom, waardoor ik lichamelijk en verstandelijk gehandicapt ben.

Ik kan een stukje lopen aan de handen van een begeleider. Ook loop ik graag een rondje in mijn loopwagen. Ik kan mijzelf goed voortbewegen in mijn rolstoel, maar ik laat mij ook graag duwen. Lekker samen buiten wandelen, aan blaadjes plukken en de wind in mijn gezicht voelen.

Ik zit op een zwemclub en ga daar elke zaterdag met één van mijn ouders zwemmen. Tv kijken en aan tafel spelen met mijn speeltafel doe ik ook graag. Maar waar ik het meeste van hou is van knuffelen en aandacht!!

Image

Maël Groeneveld

Image

Ruben ter Haar

Ik ben Ruben en ik woon nog bij mijn in ouders in Den Haag. Mijn oudere broer en mijn zus zijn inmiddels het huis uit.

Vanaf mijn geboorte heb ik een ernstige lichamelijke en geestelijke beperking, ik zit in een rolstoel en ben volledig afhankelijk van de hulp van anderen. Daarbij kan ik niet horen en praten, dus mijn ogen zijn daarom heel belangrijk. Je kunt met mij communiceren met behulp van picto's en gebaren, ik wil graag betrokken worden bij de omgeving en begrijpen wat er om mij heen gebeurt. Ik ben heel nieuwsgierig, houd alles graag in de gaten. Ondanks mijn beperkingen heb ik een goed gevoel voor humor en ben ik bijna altijd vrolijk en opgewekt.

Ik ben graag in gezelschap van anderen en vind het leuk om met elkaar iets te ondernemen zoals: tuinieren, klussen, winkelen (liefst gereedschap), eropuit met de rolstoel-fiets, de bus of de tram, aan tafel spelletjes doen, zwemmen, 'helpen' met de afwas / stofzuigen, schaterlachen om Buurman & Buurman, en verder ben ik erg geïnteresseerd in alles dat met techniek te maken heeft, van de hijskraan op straat tot de ontploffingen op tv bij Mythbusters.
Mijn ouders en ik kijken ernaar uit dat ik 'op kamers' zal gaan wonen in HH, het zal best spannend zijn maar hopelijk vooral heel erg leuk.

Image

Manon van Heukelingen

Hallo, ik ben Manon. Ik woon nu nog thuis, maar wil graag, net als mijn zus een “eigen huis”. Daarom wil ik graag gaan wonen in Hethuis.

Ik hou van gezelligheid en plezier maken, maar ik word ook enthousiast van lekker eten, dansen en autotochtjes maken terwijl er hardstyle muziek afgewisseld met Bassie en Adriaan wordt gedraaid en zelf muziek maken hoort echt ook bij mij.

Ik ben gevoelig voor de sfeer in de groep en hou goed in de gaten wat er allemaal gebeurt en heb daar ook mijn mening over. Verder wil ik graag overal mee meehelpen, of het nu eten koken, stofzuigen, tafeldekken of autowassen is en als ik niet mee kan helpen dan coördineer ik dat graag.

Lopen in en rond ons huis gaat uitstekend, meestal draag ik spalken, maar voor de langere afstanden gebruik ik een rolstoel. Ik ben er altijd heel alert op dat mijn rolstoel in de buurt is voor het geval er gewandeld gaat worden.

Ik heb het Pitt Hopkins syndroom en daarom heb ik extra hulp en steun nodig om toch zoveel mogelijk mijn eigen leven te kunnen leiden.

Image

Tessa Huijbregts

Mijn naam is Tessa Huijbregts. Ik heb elke dag een lach op mijn gezicht
want iedere dag is een feest voor mij!

Of ik nou bij mama en Michel ben of bij papa en Judit. Het is altijd fijn er te zijn. Samen gezellig kletsen met iets lekkers en een drankje. Of mee naar de voetbal met papa of met mama mee naar het werk, want zij werkt in de zorg. Dan mag ik met de oudjes kletsen en ze koffie brengen. Mijn lieve broer Barry is 20 en ook erg sociaal. We stoeien vaak, maar hij is altijd blij wanneer ik er weer ben.

Mijn mooie leventje is begonnen in Purmerend. Al in het begin hadden papa en mama door dat er iets mis was bij mij. Uiteindelijk bleek ik ASS en een verstandelijke beperking te hebben. Ze  hebben ze er samen alles gedaan om mij te helpen, bijvoorbeeld met het leren van gebarentaal en door veel te oefenen mijn voornaam leren schrijven.

Ik ben erg behulpzaam, gastvrij en draai mijn handen niet om voor wat huishoudelijke klussen. Ik heb een flinke dosis humor, ben dol op Jan Smit, Nick en Simon en om Buurman&Buurman lig ik in een deuk.

Ik woon nu al ruim 5 jaar in Zoetermeer,  samen met mama, Michel en Bo mijn Keeshondje. Op dit moment verblijf ik doordeweeks bij Ipse de Bruggen op “De Gilde" en logeer ik af en toe bij “De Brandaris" in Nootdorp.

Ik kijk uit naar het wonen in mijn eigen studio. We hebben het al over alle leuke dingen die we willen kopen voor het nieuwe huis, het wordt vast een prachtige plek! Ik heb zin om al mijn medebewoners te helpen en mama komt vast en zeker stapels pannenkoeken voor ons bakken.

Image

Mees Kist

Henri Levi

Image
Image

Sanne van Lier

Image

Joost van der Valk

Image

Pieter Schaap

Hey mensen,

Ik ben Pieter Schaap en ik word in februari 20 jaar. Ik woon om de week bij mama in Rotterdam en bij papa in Leidschendam. Papa woont dichtbij Hethuis en we gaan regelmatig kijken hoe ver ze zijn. Ik maak dan vlogs voor mijn eigen YouTube kanaal. Ik vind vloggen super leuk en ik ben ook fan van rapmuziek en GTST.

Ik ga nu nog 2 dagen per week naar school in Rotterdam en werk daarnaast bij Stichting Bont en lunchroom Fröbel. Volgend jaar gaat dit allemaal veranderen. Dan ga ik ‘op mezelf’ wonen in Hethuis. Net zoals mijn broer die op kamers woont in Leiden. Ik heb er heel veel zin in maar het is ook best spannend. Het is daarom heel fijn dat mijn huisgenoten op hetzelfde moment zullen verhuizen. We kunnen elkaar dan een beetje steunen en helpen en natuurlijk ook veel lol maken met elkaar.

Later!