De bewoners

Doelgroep
Hethuis heeft 18 studio’s waarvan de 6 op de begane grond voor de rolstoelgebonden bewoners. Nagenoeg de hele begane grond heeft een plafondtilsysteem.

Hethuis heeft twee heterogeen samengestelde bewonersgroepen, er wonen dus mensen met lichtere en zwaardere verstandelijke en lichamelijke beperkingen bij elkaar. Beide groepen hebben, naast de eigen studio, elk ook een eigen woonkamer.

Selectiecriteria

  • Bewoners zijn veilig voor elkaar.
  • Zij hebben een verstandelijke en/of lichamelijke beperking.
  • Zij hebben geen bezwaar te wonen in groepen die heterogeen zijn samengesteld, er wonen dus mensen met lichtere en zwaardere verstandelijke en lichamelijke beperkingen bij elkaar.
  • Een bewoner moet ook qua zorgbehoefte passen in Hethuis, passen in een groep en daar baat bij hebben.
  • Bewoners moeten minimaal een zzp 5 en een Wajong uitkering hebben, want zorg en wonen zullen gescheiden zijn.
  • Ze zijn op zoek naar een permanente woonplek.
  • Bij gelijke geschiktheid gaat plaatsing op volgorde van aanmelding of urgentie.

Voor sommige bewoners is het te ingewikkeld zich met een foto of naam op de site te zien staan. Deze  bewoners tonen en vermelden we dus ook niet op de site. Zodra dit verandert zullen we ze ook op de site tonen.

Image

Sylvia Beekhoven

Hallo....

Ik ben Sylvia. Ik werk met heel veel plezier op de stadsboerderij  Essensteijn.

Ik vind het fijn om in Hethuis te wonen, omdat ik weer dichter bij mijn familie ben. En de boerderij is ook veel dichterbij.

Het is goed, dat er in Hethuis altijd begeleiding aanwezig is om mij te ondersteunen.

Image

Eline van den Berg

Hoi ik ben Eline.

Met m'n ouders woon ik nu nog in Zoetermeer. Nu Hethuis klaar is, woon ik wat dichterbij mijn werk. Ik werk nu 4 dagen bij de Smulhoeve in Leidschenveen.

Ik woon "eindelijk samen" met Joost. Ook al hebben we onze eigen studio, we zien elkaar elke dag!

Het is leuk om samen met andere mensen te wonen. Ik help mee met koken, tafel dekken of andere klusjes.

Als ik vrij ben, vind ik het heerlijk om te chillen, door een filmpje te kijken op m'n tablet of lekker meezingen met Marco Borsato, Roel van Velzen, Nick en Simon en vele andere.

Er zijn veel mensen die graag een "bakkie" komen doen in m'n eigen huis. Gezellig hè!!!

Image

Gaby Elzinga

Hoi, ik ben Gaby. Ik ben 20 jaar. Ik ben een hele lieve, actieve en vrolijke meid!! Ik heb het Angelman Syndroom, waardoor ik lichamelijk en verstandelijk gehandicapt ben.

Ik kan een stukje lopen aan de handen van een begeleider. Ook loop ik graag een rondje in mijn loopwagen. Ik kan mijzelf goed voortbewegen in mijn rolstoel, maar ik laat mij ook graag duwen. Lekker samen buiten wandelen, aan blaadjes plukken en de wind in mijn gezicht voelen.

Ik zit op een zwemclub en ga daar elke zaterdag met één van mijn ouders zwemmen. Tv kijken en aan tafel spelen met mijn speeltafel doe ik ook graag. Maar waar ik het meeste van hou is van knuffelen en aandacht!!

Image

Ruben ter Haar

Ik ben Ruben en ik woonde tot de verhuizing bij mijn in ouders in Den Haag. Mijn oudere broer en mijn zus zijn inmiddels het huis uit.

Vanaf mijn geboorte heb ik een ernstige lichamelijke en geestelijke beperking, ik zit in een rolstoel en ben volledig afhankelijk van de hulp van anderen. Daarbij kan ik niet horen en praten, dus mijn ogen zijn daarom heel belangrijk. Je kunt met mij communiceren met behulp van picto's en gebaren, ik wil graag betrokken worden bij de omgeving en begrijpen wat er om mij heen gebeurt. Ik ben heel nieuwsgierig, houd alles graag in de gaten. Ondanks mijn beperkingen heb ik een goed gevoel voor humor en ben ik bijna altijd vrolijk en opgewekt.

Ik ben graag in gezelschap van anderen en vind het leuk om met elkaar iets te ondernemen zoals: tuinieren, klussen, winkelen (liefst gereedschap), eropuit met de rolstoel-fiets, de bus of de tram, aan tafel spelletjes doen, zwemmen, 'helpen' met de afwas / stofzuigen, schaterlachen om Buurman & Buurman, en verder ben ik erg geïnteresseerd in alles dat met techniek te maken heeft, van de hijskraan op straat tot de ontploffingen op tv bij Mythbusters.

Image

Manon van Heukelingen

Hallo, ik ben Manon. Ik woonde tot de verhuizing nog thuis, maar heb nu, net als mijn zus een “eigen huis”. Daarom woon ik graag in Hethuis.

Ik hou van gezelligheid en plezier maken, maar ik word ook enthousiast van lekker eten, dansen en autotochtjes maken terwijl er hardstyle muziek afgewisseld met Bassie en Adriaan wordt gedraaid en zelf muziek maken hoort echt ook bij mij.

Ik ben gevoelig voor de sfeer in de groep en hou goed in de gaten wat er allemaal gebeurt en heb daar ook mijn mening over. Verder wil ik graag overal mee meehelpen, of het nu eten koken, stofzuigen, tafeldekken of autowassen is en als ik niet mee kan helpen dan coördineer ik dat graag.

Lopen in en rond Hethuis gaat uitstekend, meestal draag ik spalken, maar voor de langere afstanden gebruik ik een rolstoel. Ik ben er altijd heel alert op dat mijn rolstoel in de buurt is voor het geval er gewandeld gaat worden.

Ik heb het Pitt Hopkins syndroom en daarom heb ik extra hulp en steun nodig om toch zoveel mogelijk mijn eigen leven te kunnen leiden.

Image

Tessa Huijbregts

Mijn naam is Tessa Huijbregts. Ik heb elke dag een lach op mijn gezicht
want iedere dag is een feest voor mij!

Of ik nou bij mama en Michel ben of bij papa en Judit. Het is altijd fijn er te zijn. Samen gezellig kletsen met iets lekkers en een drankje. Of mee naar de voetbal met papa of met mama mee naar het werk, want zij werkt in de zorg. Dan mag ik met de oudjes kletsen en ze koffie brengen. Mijn lieve broer Barry is 20 en ook erg sociaal. We stoeien vaak, maar hij is altijd blij wanneer ik er weer ben.

Mijn mooie leventje is begonnen in Purmerend. Al in het begin hadden papa en mama door dat er iets mis was bij mij. Uiteindelijk bleek ik ASS en een verstandelijke beperking te hebben. Ze  hebben ze er samen alles gedaan om mij te helpen, bijvoorbeeld met het leren van gebarentaal en door veel te oefenen mijn voornaam leren schrijven.

Ik ben erg behulpzaam, gastvrij en draai mijn handen niet om voor wat huishoudelijke klussen. Ik heb een flinke dosis humor, ben dol op Jan Smit, Nick en Simon en om Buurman&Buurman lig ik in een deuk.

Ik woonde ruim 5 jaar in Zoetermeer,  samen met mama, Michel en Bo mijn Keeshondje. Via Ipse de Bruggen ben ik tenslotte naar Hethuis verhuisd.

Image

Mees Kist

Hoi ik ben Mees,
Ik ben 24 jaar en woonde tot de verhuizing nog thuis bij mijn ouders.

Ik ben vrolijk en hou van grapjes. Ik werk 3 dagen in de week bij Zorgboerderij Oliehoek in Wassenaar. Als ik vrij ben lig ik graag op de bank met mijn IPad om liedjes te luisteren, filmpjes te kijken of spelletjes te spelen. Ik houd ook van bord spelletjes zoals mens-erger-je-niet of barricade. Ook vind ik samen kijken naar spannende  actie films met draken of robots met veel botsingen en ontploffingen leuk.

Ik heb een zeldzaam syndroom, waardoor ik o.a. niet kan praten, maar ik begrijp veel. Ik communiceer met gebaren, gezichtsuitdrukkingen, pictogrammen en soms ook door liedjes met bepaalde tekst te laten horen. Ik vind veranderingen best spannend, maar ik vind het ook leuk om met leeftijdsgenoten te chillen, zolang ik maar weet dat ik ook een keer weer thuis ben.

Henri Levi

Image
Image

Sanne van Lier

Hallo, ik ben Sanne. Ik ben bijna 30 jaar en heb het syndroom van Rett. Hierdoor ben ik meervoudig beperkt.

Ik houd heel erg van muziek, vooral van Dirk Scheele, hier word ik heel vrolijk van. Ik houd ook veel van wandelen, als de wind waait, bewegen de blaadjes aan de bomen zo mooi. Ik vind het fijn als mijn ouders of mijn broer Cas of zus Marijn tegen me kletsen en me knuffelen.

In Hethuis heb ik een hele mooie studio met openslaande deuren naar de tuin en vind het erg gezellig als mijn ouders, broer en zus bij mij op visite komen.

Image

Joost van der Valk

Hallo, ik ben Joost en ik ben 26 jaar. tot de verhuizing woonde ik nog thuis bij mijn ouders, maar heb nu, net als mijn oudere broers Daan en Geert, een eigen woonplek. Het is heel erg leuk om samen met mijn grote liefde Eline, met wie ik al bijna 10 jaar verkering heb, ‘samen te wonen’. Ik ben een echte levensgenieter en maak graag plannen om leuke dingen te doen.

Door de weeks werk ik hard op de Boerderijn waar ik als hulpboer voor de dieren zorg, in de fietsenmakerij sta, in de moestuin help en allerlei andere klussen doe. Ook werk ik nog één dag per week in de Zoetelaar, een lunchcafé in Zoetermeer. Een leuke afwisselende week zo!

In mijn vrije tijd ben ik graag sportief bezig, ik speel hockey en schaats in de winter en ook fiets en wandel ik graag. Na alle activiteiten rust ik dan uit en kijk filmpjes van Geer en Goor op mijn ipad en onderhoud ik mijn contacten met uitgebreide whatsappjes. Zo blijft iedereen goed van alles op de hoogte.

Image

Pieter Schaap

Hey mensen,

Ik ben Pieter Schaap en ben in februari 20 jaar geworden. Tot de verhuizing  woonde om de week bij mama in Rotterdam en bij papa in Leidschendam. Papa woont dichtbij Hethuis. Ik maak vlogs voor mijn eigen YouTube kanaal. Ik vind vloggen super leuk en ik ben ook fan van rapmuziek en GTST.

Ik woon nu ‘op mezelf’ net zoals mijn broer die op kamers woont in Leiden.

Later!

Image

Elisah Carballo

Hallo, ik ben Elisah, 27 jaar (geboren 8 juni 1993), helaas door zuurstofgebrek tijdens de bevalling ben ik meervoudig gehandicapt.

Tot mijn 18e heb ik thuis gewoond met mijn ouders en tweelingbroer Maurice. Dit jaar ben ik na 10 jaar bij Ipse de Bruggen te hebben gewoond naar Hethuis verhuisd. 

Ik vind het ook leuk dat ik twee medebewoners ken, dit zijn Ruben en Tessa. Met Tessa zit ik samen op het dagverblijf De Gilde in Nootdorp. Alleen niet op woensdag want dan ga ik eropuit met mijn vriendin Lia, mijn vaste stapmaatje. Samen wandelen wij wat af! Zo’n wandeling gaat altijd gepaard met een fristi en de vulling van een kroketje (wel héél  goed gemalen met wat vocht, aangezien ik mij makkelijk kan verslikken)!!

Graag spot ik ook auto’s! Ik herken namelijk feilloos alle automerken waarin mijn ouders, mijn broer en opa en oma rijden. Ook weet ik van iedere begeleider welke auto bij hun hoort. Ik wil dan ook altijd weten hoe ze zijn gekomen. Soms zegt er iemand voor de grap… met de helikopter, dan lig ik echt in een deuk.

Ik vind het gezellig mijn ouders vaak te zien of te videobellen met ze en ik ga ook graag naar ze toe. Ook met mijn broer Maurice en zijn vriendin Simone heb ik goed contact. Samen doen ze leuke dingen met en voor mij, zoals het organiseren van een Sushi- of Salsa avond, lekker pannenkoeken bakken op de woning of er gezellig samen met mij op uitgaan.  Ook de rest van de familie is erg bij mij betrokken, zo organiseren mijn oom en neef een paar keer per jaar een disco avond. Het is een gezellige “boel” in Hethuis.

Doei Doei….. de groetjes van mij

Image

Ewoud Engelberts

Ik ben Ewoud Engelberts, geboren in 1983, ik woonde tot de verhuizing bij mijn ouders in Breda. 
 
In mijn vrije tijd geniet ik van: dansles, muziek maken, fietsen en wandelen in het bos en uitstapjes zoals de Efteling, de schouwburg en de dierentuin. Ik houd van Nederlandstalige muziek, vooral Guus Meeuwis vind ik top.
De liedjes van Kinderen voor kinderen, Ernst en Bobbie en Bassie en Adriaan kan ik bijna allemaal meezingen.
 
Ik ben superblij dat ik in Hethuis ben gaan wonen, oom mis ik mijn lieve vrienden in Breda heel erg.