Locatie

De gemeente Leidschendam-Voorburg heeft Hethuis, op de locatie van een voormalige kleuterschool aan de Dobbelaan 10, een prachtige locatie geboden voor haar project. De Dobbelaan ligt in het groene binnengebied van de wijk De Heuvel. Vlak bij het zwembad De Fluit,winkelcentrum ‘The Mall of the Netherlands’ en het openbaar vervoer.

Het gebouw
Het gebouw heeft twee bouwlagen met de hoofdingang aan de Dobbelaan. Op de begane grond zijn er naast de twee gemeenschappelijke woonkamers ook zes studio’s voor de rolstoel gebonden bewoners en twee ruimten voor dagactiviteiten. Het gebouw heeft naast twee trappen ook een lift. Op de etage de overige 12 studio’s, wederom twee ruimten voor dagactiviteiten en de studio van zorgaanbieder ASVZ.

Dagactiviteitenruimten
De vier ruimten voor dagactiviteiten zijn allen gesitueerd aan de kant van de Dobbelaan. Tussen de ruimten voor dagactiviteiten en het woongedeelten is een afsluitbare barrière. De ruimten voor dagactiviteiten kunnen dus los van het woongedeelte gebruikt worden.

Op de begane grond hebben we nu de ruimten voor EMB activiteiten en beleving met daarin ook een ruimte voor ‘primaire sensorische stimulatie’ (ook wel snoezelen) en een Miva verschoonruimte. Aan de andere kant van de hoofdingang ook een multifunctionele ruimte geschikt als ontmoetingspunt/theeschenkerij met een winkeltje en keuken.

Een eigen studio
Alle achttien bewoners zullen een eigen studio hebben en per groep van negen een gezamenlijke woonkamer, de sfeer is warm en vriendelijk, beschut en veilig. Bewoners, familie, verzorgenden en omgeving kennen elkaar, er zijn duidelijke patronen, relaties en ritmes in het leven. Een omgeving die gericht is op persoonlijke behoefte, positieve prikkeling, stimulans en indien mogelijk groei. Onderstaande afbeelding geeft een idee van de indeling van de twee etages.

Image
Image
Image